Představujeme hokejové kluby: HC Rakovník

Stát se úspěšným hráčem nutně neznamená, že musíte s hokejem začínat ve velkém klubu. Svoji cestu na vrchol si jde vyšlapat i z malého klubu. A právě podobný přístup razí i v HC Rakovník. Pojďme si tento klub ze Středočeského kraje podrobněji představit.

Banner

Historie rakovnického klubu sahá až do 30. let 20. století. Od té doby prošel klub nejenom několika změny názvu, ale rovněž i rekonstrukcemi stadionu. V devadesátých letech byl rakovnický stadion zastřešen a v nedávné době prošly řadou změn i samotné šatny a zázemí. V plánu je i vybudování nové střelnice. „Vybudování střelnice je v našem dlouhodobém plánu. Prioritou byly šatny a zázemí pro mládež. Momentálně se snažíme najít ideální místo uvnitř stadionu, kde střelnici vybudovat,“ přibližuje plány klubu jeho místopředseda Tomáš Veselý.

Nábor do školy bruslení

HC Rakovník pořádá několikrát týdně nábory do školy bruslení. Bližší informace najdete ZDE.

O tom, že je v Rakovníku o hokej zájem, svědčí i to, že klub se neustále rozrůstá. „Momentálně máme plné všechny kategorie od 2. až do 7. třídy, dorost je poté spojený s HC Žebrák. Řekl bych, že dětí tak máme přibližně 200 a denně se nám tu tak čtyři až pět tříd krásně prostřídá,“ říká Tomáš Libovický, trenér mládeže HC Rakovník.

Kromě trénování mládeže hraje Libovický i za rakovnické áčko a rovněž se věnuje i marketingové propagaci klubu, na který nedá dopustit. „Celkem tu máme čtyři trenéry, dva z toho profesionální. K tomu máme několik asistentů, kteří nám s tréninky pomáhají. Razíme názor, že čím více nás bude na ledě přímo s dětmi, tím lépe se jim můžeme věnovat,“ vysvětluje Libovický.

„Chceme děti vychovávat tak, aby se dostaly co nejdál, kam je to pustí.“ 

Tomáš Libovický, trenér mládeže HC Rakovník

Důležitou součástí je rovněž i trénink mimo ledovou plochu. V místní tělocvičně se dětem věnuje další trenérka, která má s dětmi na programu nejrůznější protahování a kompenzační cvičení.

Cíle klubu jsou jasné – vytvořit si základnu úspěšných mladých hráčů, kteří doplní A tým, který hraje v krajské lize, a rovněž připravit hráče, kteří se budou moci posunout dál do větších klubů. „Chceme děti vychovávat tak, aby se dostaly co nejdál, kam je to pustí,“ dodává Libovický.

další články

Citáty

phpva6Ja0
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Nenechte se odradit! Je jedno, kolik gólů dostanete. Ten pocit, kdy uděláte dobrý zákrok, za to stojí.“