Představujeme hokejové kluby: SK Černošice

Když se mluví o klubech z Prahy a jejího okolí, většina lidí si vybaví Spartu nebo Slavii. Jenže kromě těchto slavnějších klubů existují v hlavním městě a jeho blízkosti i ty, kde spíše než na jméno spoléhají na osobní přístup a rodinnou atmosféru. Jedním z takovýchto klubů je i ten z Černošic.

Banner

Na hranici Prahy a Středočeského kraje leží přibližně šestitisícové Černošice, malá část hlavního města, která má ale z pohledu hokeje co nabídnout. Místní klub SK Černošice se totiž zaměřuje především na výchovu mládeže. Každý rok dorazí na zimní stadion přes 30 malých zájemců o lední hokej. „Před třemi lety jsme si začali dělat statistiky a zjistili jsme, že se nám daří udržet asi 80 % dětí, které začnou chodit do přípravky,“ pochvaluje si rostoucí číslo Jaroslav Kahánek, trenér mládeže SK Černošice.

Hokej v Černošicích dělají hlavně srdcem, v klubu panuje téměř rodinná atmosféra. „Náš klub částečně funguje na dobrovolné práci, jinak bychom asi fungovat nemohli,“ říká Martin Jůzek, předseda výkonného výboru SK Černošice. I černošickému klubu velmi pomáhají dotace od Českého svazu ledního hokeje i ministerstva školství.

Historii začal hokej v Černošicích psát již v roce 1936. Letos tedy oslavil již 80 let od svého založení. A za tuto dobu ušel pořádný kus cesty. „V 80. letech na místě původního plácku, kde se léta hrál hokej, postavilo kluziště s umělou ledovou plochou. V roce 2002 se hala zastřešila,“ popisuje Jůzek. V Černošicích tak na malé zájemce o hokej čeká krásné nové zázemí.

Na konci září zde proběhl stejně jako na mnoha dalších místech v Česku Týden hokeje, o kterém si můžete přečíst zde.

Citáty

phpLBjXaU
Dominik Hašek

Olympijský vítěz a dvojnásobný vítěz Stanley Cupu

„Vždy jsem měl vášeň pro hru. S bráchou jsem hrál fotbal, organizoval jsem všemožné soutěže s ping-pongovým míčkem, tenisákem, hokejkami, ať už na chatě nebo ve škole o přestávkách.“