Týden hokeje v Klatovech

Týden hokeje v Klatovech

V sobotu 22. září 2018 proběhlo na zimním stadionu v Klatovech jíž páté kolo náborové akce Pojď hrát hokej, kterou pod záštitou Českého hokeje pořádá HC Klatovy.

Banner

Pilotním projektem v září 2016 byl odstartován pětiletý cyklus zaměřený na mateřské a základní školy v našem regionu. Akci samotné předcházela propagace na základních a mateřských školách, kde tentokrát pořadatelé oslovili i školy v městech mimo rámec okresu Klatovy, a to ZŠ Koloveč, což mělo pozitivní vliv na účast. Potěšující byla i ta skutečnost, že prostřednictvím našich webových stránek se na akci dostavily i děti a rodiče ze Žinkov, což je mimo okres Klatovy. V přípravném období byl sekretářem klubu ve spolupráci s regionální televizi FILM PRO zpracován a týden před akci vysílán poutavý reklamní spot, který mohli rodiče zhlédnout jak na regionální televizi, tak na webových stránkách HC Klatovy z.s.

V pátém kole akce Pojď hrát hokej bylo u HC Klatovy zaregistrováno 24 dětí. Po předchozích zkušenostech organizátoři ponechali celé akci komornější průběh, děti a rodiče zůstali společně ve třech skupinách, které podle harmonogramu "rotovaly" po připravených pracovištích.

I tentokrát byla v rámci statické části připravena působivá prezentace ledního hokeje, prvky letní přípravy včetně nácviku střelby na suchu a v dynamické části výuka bruslení a ukázka minihokeje na ledové ploše. Celý program, který se konal pod záštitou Českého hokeje, zahájil prezident klubu p. Václav Šimek. V samotném závěru, před společným focením, všechny přítomné děti i rodiče pozdravil starosta města p. Mgr. Rudolf Salvetr.

Rodičům bylo umožněno, aby po celou dobu byly v bezprostřední blízkosti dětí, a to včetně dynamické části výuky bruslení na ledové ploše, kde se dětem věnovala celá řada zkušených trenérů. Došlo i na pády a slzičky, ale ty nezastřely nadšení budoucích bruslařů a snad i malých hokejistů. Velmi dobře zorganizovanou a po všech stránkách kvalitně zajištěnou akci zakončilo společné fotografování dětí a trenérů.

Děkujeme všem pedagogům a ředitelům mateřských a základních škol za pomoc při propagaci. Především ale děkujeme všem rodičům, prarodičům a všem dospělým příbuzným z doprovodu za to, že obětovali svůj čas a přišli prožít první krůčky malých adeptů hokeje. Teď jim zbývá jenom jediné, a to vytrvat a vést své děti k lásce k tomuto velmi dynamickému, náročnému, ale zároveň nádhernému sportu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Klatovech najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“