Týden hokeje v Telči

Týden hokeje v Telči

Na zimním stadionu Telč se dne 24. ledna 2019 konala v rámci projektu „Pojď hrát hokej“ již popáté akce Týden hokeje. Akci pořádal oddíl ledního hokeje telčského sportovního klubu SK Telč, z.s.

Banner

Na akci přišlo 20 nových zájemců o tento sport a asi desítka dětí, které se této akce již zúčastnila v minulosti. Po zaregistrování dětí svými rodiči do projektu „Pojď hrát hokej“, dostalo každé dítě drobné dárky – reprezentační dres s novým logem Českého hokeje, odznáček akce, samolepky, hokejové kartičky a krekry POMBEAR. Některým dětem rodiče napsali na záda dresů do připravených okének jména dětí, a ty tak již od prvních krůčků měly „svůj“ dres.

Po krátké prezentaci ledního hokeje, jeho přínosu pro děti a podpoře tohoto sportu jak ze strany Českého hokeje, tak i SK Telč, z.s., vyrazili malí „reprezentanti“ do akce. Od tradiční „suché přípravy“ na Oranžovém hřišti vedle zimního stadionu jsme museli z důvodu mrazivého počasí a vysoké vrstvy sněhu na hřišti upustit, a tak borci vyrazili rovnou na led.

Na ledě na ně čekalo spoustu zábavy. Ty nejmenší děti získávaly první zkušenosti s ledem za pomoci hrazdiček a jiných pomůcek. Pro zdatnější bruslaře připravili trenéři různé překážkové dráhy s plněním lehkých úkolů. Ještě zdatnější malí hokejisté si mohli zastřílet a dát své první góly. 

S některými náš zkušený moderátor udělal i první „reprezentační“ interview.  Po asi hodinovém programu se děti společně vyfotily a společným zvoláním „Pojď hrát hokej“ odešly nové zážitky vstřebat do tepla svých domovů. Všem dětem, rodičům a zejména lidem, kteří se podíleli na přípravě a zdárném průběhu této akce, patří velké poděkování.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Telči najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."