Týden hokeje ve Vimperku

Týden hokeje ve Vimperku

Ve středu 23. listopadu 2022 se ve Vimperku na zimním stadionu konal již jedenáctý ročník náborové akce Pojď hrát hokej, a to v rámci Týdne hokeje, který probíhá po celé České republice v týdnu od 21. do 27. listopadu 2022.

Banner

Pro malé děti a jejich rodiče připravil celou akci vimperský hokejový klub ve spolupráci s Českým hokejem. Akce byla určena především pro malé děti ve věku 4-8 let, které mají zájem naučit se bruslit a hrát lední hokej. Všechny zúčastněné děti po přivítání na zimním stadionu obdržely láhev, samolepky a plakát bronzového týmu české reprezentace z letošního roku. K zapůjčení byl též i reprezentační hokejový dres, se kterým děti absolvovaly své první krůčky na ledě.

Pro děti byla během registrace na zimním stadionu připravena dvě stanoviště mimo ledovou plochu, kde si vyzkoušely střelbu na branku nebo překážkovou dráhu.

Po 16. hodině přišla na řadu prezentace ledního hokeje a představení klubu HC Vimperk, kdy se v jedné z šaten rodiče i děti dozvěděli, co to obnáší mít doma malého hokejistu. A pak hurá na led. Děti se rychle převlékly a na ledové ploše na ně již čekali trenéři místního hokejového klubu, kteří si pro děti na ledové ploše připravili několik stanovišť – od sbírání míčků, po projetí slalomu se zakončením hodem na basketbalový koš, až po opičí dráhu a střelbu na malého brankáře.

Těm, kteří stáli na bruslích úplně poprvé, se věnovali trenéři v jedné třetině ledové plochy a pomáhali jim s prvními krůčky na ledě. Na závěr celé akce proběhlo focení všech zúčastněných.

Akce Pojď hrát hokej se ve Vimperku zúčastnilo celkem 24 nových dětí, které se úspěšně zaregistrovaly do projektu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vimperku najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."