Týden hokeje v Rokycanech

Týden hokeje v Rokycanech

Dne 23. 9. 2017 se v Rokycanech uskutečnila akce Týden hokeje konaná v rámci projektu Pojď hrát hokej. Začátek akce byl zvolen na 14:00. První účastníci akce přišli již 30 minut před začátkem, poslední pak v 15:30.

Banner

Již u vstupu na zimní stadion byly přicházejícím zájemcům předány důležité informace o průběhu akce a všichni byli nasměrováni k místu pro registraci účastníků.

Po registraci pak pořadatelé doprovodili rodiče s dětmi do šatny. V šatně se jich ujali trenéři, kteří jim předvedli ukázku hokejové výstroje s odborným popisem jejích částí a pomáhali s oblečením dětí do hokejové výstroje (většinou tedy jen do bruslí a helem). Pro některé děti již toto byl velký zážitek.

Dětem, které neměly vlastní vybavení, byly zapůjčeny brusle i helmy. Jednotliví trenéři následně děti doprovodili na led, kde se jim několik minut věnovali a následně je předali do péče našim starším žákům a dorostencům. Ukázalo se, že spojení již zkušených hokejistů s malými dětmi bylo pro tyto začínající hokejisty velkým povzbuzením a v klubu věří, že to bude mít velký význam pro jejich konečné rozhodnutí, zda začít sportovat – chodit na hokej.

Přišlo téměř 50 dětí

Hokejisté-trenéři dětem pomáhali s prvními krůčky na ledě a pomáhali jim absolvovat připravené jednoduché hry. Každé dítě obdrželo při registraci hrací kartičku, na které jim byly označeny splněné úkoly. Děti to velice bavilo a po skončení celé akce si na recepci vyzvedly drobné odměny za splněné úkoly.

V jedné třetině byla pro děti připravena ukázka minihokeje. Zde se prezentovali nejmenší již registrovaní hokejisté, tedy 2. třída.

Po cca 40 minutách byli rodiče požádáni, aby se přesunuli do prostor zimního stadionu, kde jim byl prezentován hokej jako sport, ČSLH jako řídící orgán a rokycanský oddíl – jeho struktury, práce s dětmi, soutěže a úspěchy. Maminky našich dětí pro tuto příležitost připravily spoustu pečených sladkostí a další drobné občerstvení.

Vzhledem k počtu dětí v klubu náborový den hodnotí velice kladně. Akce se povedla.

Kompletní fotogalerii z týdne hokeje v Rokycanech najdete zde.

Citáty

phpPaAR8p
Peter Forsberg

Švédská legenda a člen Triple Gold Clubu

„Rodiče! Užívejte si to, dělejte vše pro dítě. Držte je u více sportů. Nestresujte je.“