Týden hokeje v Českém Krumlově

Týden hokeje v Českém Krumlově

Ve středu 24. 1. 2018 proběhl od 16.00 již třetí nábor v rámci projektu Pojď hrát hokej, organizovaným Českým svazem ledního hokeje. Akce se na zimním stadionu v Českém Krumlově zúčastnilo celkem 32 dětí ve věku od 4 do 8 let. Nejvíce (k potěšení klubu) přišlo adeptů z ročníků 2012 a mladší. Akci zajišťovalo celkem 17 lidí z klubu HC Slavoj ČK.

Banner

Dvě akce Pojď hrát hokej v letošní sezoně 2017/2018 vedle běžného náboru přivedly do klubu dalších cca 63 dětí. Což je vedle demografického poklesu obyvatel Českého Krumlova obrovský nárůst nových adeptů. Nejen díky této akci se hokej objevuje mnohem častěji v médiích než například masovější fotbal. Díky tomu také klub má například oproti fotbalu 3x větší náborovou úspěšnost.

Akce v Českém Krumlově začala cca v 15.30, kdy bylo zahájeno zapisování a vyplňování dotazníků s prvními příchozími. Rodičům a dětem byla vyhrazena speciální kabina, kde jim v oblékání pomáhali tři trenéři. Od 16.00 začínala akce na ledě formou her a zábavy. Pár nejmladších dětí si vyzkoušelo bruslení poprvé, ostatní již absolvují výuku pořádanou každodenně českokrumlovským klubem v dopoledních hodinách pro školky a školy.

V 16.30 byla zahájena prezentace pro rodiče předsedou oddílu Karlem Kašákem, která se konala na dvakrát, tak aby měli rodiče možnost si užít pohledu na své děti na ledě. Rodiče se aktivně zajímali o klub, hokej jako takový, náročnost finanční a hlavně časovou a veškeré možnosti, které jim klub poskytuje. Debata byla zajímavá a rodiče odcházeli spokojení s tím, že víc než polovina z nich se nahlásila na první trénink přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českém Krumlově najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."