Týden hokeje ve Vsetíně

Týden hokeje ve Vsetíně

Oblíbený Týden hokeje se po čtyřech měsících vrátil na vsetínský zimní stadion. Poslední náborová akce se tu uskutečnila v září loňského roku a přilákala na Lapač pětatřicet dětí. Tentokrát šlo o téměř totožný počet. V pondělí 20. ledna se akce zúčastnilo celkem třiatřicet dětí, které společně s trenéry a hráči VHK ROBE Vsetín zažily příjemné pozdní odpoledne na ledě. Hrály se nejrůznější hry, aby si děti osvojily pevné stání na bruslích.

Banner

„Mám takové akce rád. Vidím, jak jsou děti rády na ledě, mají radost z nového pohybu a bruslení. Je to pro některé úplně nová věc. Mám radost, že je to baví,“ hodnotil pondělní odpoledne na Lapači Ondřej Veselý, bývalý vsetínský útočník a reprezentant. „Týden hokeje má určitě význam. Dnešní doba je taková, že děti mají čím dál méně pohybu a každá možnost dostat se do sportovního prostředí je správná. Děti mohou zjistit, zda a jaký sport je bude bavit,“ doplnil trojnásobný mistr extraligy.

Děti byly rozděleny do několika stanovišť, kde byl při různých disciplínách kladen důraz především na bruslení. K dispozici a pomoci byli jednatel klubu Daniel Tobola, trenéři Juraj Jurík, Tomáš Kuneta, Daniel Tesařík, Miroslav Barus, Libor Forch a také Ondřej Veselý ze sousedního Zlína. V dresech se mezi dětmi proháněli a pomáhali jim hráči vsetínského A-týmu David Vítek, Ondřej Slováček, Tom Ondračka, Ondřej Holomek a nová akvizice vsetínské obrany Ondřej Smetana, jenž se tak symbolicky poprvé představil v zelenožlutém dresu.

Hlavní zaměření disciplín na stanovištích bylo zvládnout bruslit bez pomoci. Na jednom stanovišti mohli účastníci prohánět nafouknuté bubliny, na dalších proháněli obruče, projížděli vyznačenou dráhu nebo sbírali míčky, kroužili kolem kuželů či si na minihřišti zkusili hru s florbalovými hokejkami.

Cílem akce bylo obeznámit děti a jejich rodiče, jak to v hokejovém klubu chodí a co je třeba udělat pro to, aby děti mohly chodit na led pravidelně. Všechny děti si čas na ledě mezi svými a trenéry užily a pevně věříme, že si cestu na zimní stadion Na Lapači opět najdou, a to třeba hned už o víkendu, kdy má trénink přípravka!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vsetíně najdete zde.

Citáty

phpl0UY4f
Dominik Hašek

Brankář s vysokoškolským titulem

Pokud hráč nemá šanci hrát nejvyšší ligu, ale chce zůstat u dobrého hokeje a tu možnost dostane na univerzitě, tak je to skvělá věc a já tuhle myšlenku univerzitní ligy jedině podporuju.