Týden hokeje v Teplicích

První hokejové krůčky udělala ve čtvrtek odpoledne bezmála třicítka nadšených dětí na teplickém zimním stadionu. V lázeňském městě se v rámci projektu Pojď hrát hokej uskutečnila náborová akce Týden hokeje, jejíž patronem byl olympijský vítěz z Nagana Jiří Šlégr.

Banner

„Jsme moc rádi, že takový pěkný počet dětí má zájem o hokej, o náš klub. Věříme, že se všem u nás líbilo natolik, že se na zimák vrátí na první tréninky,“ byl spokojený šéf HC Teplice Huskies Martin Cimrman.

Společně se svými kolegy trenéry a dalšími pomocníky pro malé nadšence připravil akci, která sklidila pozitivní ohlas u rodičů i u zmiňovaného Šlégra. „Teplický klub potvrdil tímto náborem, že v něm působí ti správní lidé, kteří mají chuť, kteří jsou pro hokej zapálení. Třeba už jen prezentace byla parádní,“ chválil litvínovský odchovanec. „Je tu velký potenciál, to mi dělá radost. Žil jsem tu, mám z Teplic ženu, mám k tomu klubu vztah. A dělá mi radost, když v okolí mého mateřského Litvínova vyrůstá klub, který má budoucnost,“ dodal.

Děti u vchodu čekal maskot Ťuk, který je zbavil ostychu. Dostaly propagační předměty, například láhev na pití, samolepky, plakáty, dres a další drobnosti, které je hned na začátek potěšily. Pak se odebraly do kabiny, kde se jich poprvé ujali zkušení trenéři.

Odpoledne budoucích hokejistů a hokejistek pokračovalo rozcvičkou, během které si jejich rodiče prohlédnuli klubovou prezentaci. A pak znovu hurá do kabiny obléknout se do hokejové výstroje!

S prvními krůčky na ledovou plochu pomáhali trenéři. Následovalo plno her a zábavy na ledě. I na něm nechyběl Jiří Šlégr, který měl z pohybu stejnou radost jako děti samotné. „U dětí teď jde hlavně o tu radost, partu. Děti se především musí v ranném věku rády do své party vracet. Hokej v brzkém věku je především o ní a o zábavě. Maká se až tak od čtrnácti let, kdy je ta úmrtnost v teenagerském věku největší, protože ne každý je ochotný podstupovat dřinu,“ přiblížil známý hokejista.

Podle něj se Teplicím daří vytvářet mládežnickou strukturu, která pro klub bude devízou do budoucna. „Třeba tu bude v budoucnu tým dospělých, který bude hrát druhou, či třetí ligu. A z ní se třeba budou ti nejlepší přesouvat do lepších klubů, třeba i do mého mateřského Litvínova.“

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Teplicích najdete zde.

Citáty

phpmYA6n6
Petr Mrázek

brankář Caroliny Huricanes

„Gólman se nesmí bát hrát holí, musí mít přehled.“