Týden hokeje u kladenských Rytířů

Týden hokeje u kladenských Rytířů

Šedesát dětí dorazilo na kladenský ČEZ stadion, kde se konal první ze dvou dnů akce Týden hokeje, který si klade za cíl přivést do českého hokeje nové tváře. Těch bylo mezi mantinely čtyřiatřicet, ostatní si totiž trénink pod zkušenými trenéry vyzkoušely už dříve.

Banner

Rytíři a PZ Kladno ve spolupráci s Českým hokejem pořádají na ČEZ stadionu akci v rámci Týdne hokeje. První den této tradiční hokejové zábavy se konal v pondělí 21. ledna. Na pěti tréninkových stanovištích dohlížely na malé ratolesti hvězdy jako Ondřej Pavelec či Petr Vampola.

"Moc si pamatuji na své začátky ve Žďáru nad Sázavou, kde jsem vyrůstal. K hokeji mě přivedl táta s bráchou, kteří ho hráli. Už tenkrát mi říkali, ať se hokejem hlavně bavím a to mi opravdu vydrželo. Jsem rád, že dnes přišlo tolik dětí. Věřím, že je hokej bude také tak bavit a naplňovat," řekla opora kladenského týmu a mistr světa Petr Vampola.

Své zkušenosti předávali dětem od 4 do 8 let také hokejisté kladenského áčka. Mezi nimi byli Adam Kubík, Matyáš Zelinger, Adam Brízgala, Josef Zajíc, Šimon Jelínek a Václav Veber. Program na ledě vedl zejména bývalý kladenský útočník Jiří Kuchler. Tomu pomáhaly další kladenské legendy – například Radek Gardoň, Petr Tatíček starší či Jan Neliba.

Pokud někdo nestihl první termín, může na akci Týden hokeje v Kladně dorazit v sobotu 26. ledna, kdy se na první ploše ČEZ stadionu bude vše opakovat a to pod záštitou oddílu PZ Kladno.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje na Kladně a najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“