Týden hokeje v Olomouci

Týden hokeje v Olomouci

Už podruhé se na olomouckém zimním stadionu uskutečnila akce s názvem Pojď hrát hokej. O půl jedenácté se otevřely dveře stadionu pro ty nejmenší, kteří si chtěli zkusit, co to znamená, být alespoň chvíli hokejistou. Rodiče se dozvěděli informace nejen o projektu Pojď hrát hokej, ale také akci s názvem Týden hokeje. Ti nejmenší pak nazuli brusle a za asistence trenérů vyrazili na led.

Banner

Akce, která spojuje kluby po celé republice a je určena dětem od čtyř do osmi let, tentokrát přilákala do útrob olomouckého stadionu 43 dětí, tedy zhruba o polovinu více účastníků než předchozí událost. Zatímco malí budoucí hokejisté přebírali dresy v barvách českého národního týmu, rodiče poctivě vyplňovali přihlášky.

Po tom, co byly rodičům odprezentovány informace o obou projektech, přesunuli se rodiče zpět k dětem a pomohli jim do výstroje. Některým z dětí vůbec poprvé i do bruslí. Potenciálních budoucích hokejistů a hokejistek se pak ujala skupina trenérů, dorostenců a hráčů A týmu ve složení Vilém Burian, David Ostřížek, Jan Jaroměřský, Vojtěch Tomeček a Jan Lukáš, kteří dětem vysvětlili základy bruslení a seznámili je i s hokejkou.

Zatímco některé děti tak dělaly vůbec první krůčky na ledě za asistence hrazdiček nebo samotných hráčů a trenérů, jiné se aktivně zapojily do her v jedné polovině hřiště. Úspěšnou akci pak zakončilo hromadné foto všech zúčastněných.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Olomouci najdete zde.

Citáty

phpJ1yNvf
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Jako malý jsem se často sám oblékal doma a chtěl jsem, abychom už jeli. Strašně jsem se těšil. Když jsme pak jeli z tréninku, tak jsem se ptal, kdy už bude další."