Týden hokeje v Lanškrouně

Týden hokeje v Lanškrouně

Plno zábavy na ledě si mohli v úterý 22. ledna užít děti a jejich rodiče v rámci akce Týden hokeje, která proběhla už popáté na hale Bóži Modrého v Lanškrouně. Akce je součástí dlouhodobého rozvojového projektu Českého hokeje s názvem Pojď hrát hokej.

Banner

Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 až 8 let a jejich rodiče, při nichž mají děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti byl připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče pak měli možnost se detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu. 

Program začal úderem 16. hodiny a zároveň na ledové ploše už probíhala ukázka minihokeje dětí hrající hokej 2-3 roky. Nově příchozí děti s rodiči zhlédli ukázku, a potom následovala ukázka tréninku nejmenších dětí (trénink přípravky). Nechybělo ani společné fotografování malých Orlů s nově příchozími dětmi. Pro zájemce pak následovala ukázka z tréninku - rozcvička v bruslích na pevné podložce. 

Posléze už se děti přesunuly na led pod dohledem trenérů a asistentů. Rodičům byla také poskytnuta prezentace, kde jim bylo vysvětleno proč právě hokej, a hlavně to, že hokej není drahý sport pro jejich děti. Akce se celkem zúčastnilo 13 nových dětí, které odcházely s pocitem spokojenosti i radosti a věříme, že se zase na ledě sejdeme v rámci tréninků přípravky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Lanškrouně u najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."