Týden hokeje u HC Letci Letňany

Týden hokeje u HC Letci Letňany

Dětský úsměv, rozzářené oči, zdravá únava a spousta zážitků. Hokejový klub HC Letci Letňany se zapojil do dalšího ročníku akce Týden hokeje pořádané Českým svazem ledního hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej. V Ice Areně se v neděli ráno sešlo na patnáct dětí, které si za doprovodu rodičů přišly zkusit, jak vypadá hokejový trénink na vlastní kůži. Domů pak odcházely především nadšené.

Banner

Akci Letci pořádali už podruhé, pilotní díl proběhl v lednu tohoto roku. A na začátku toho následujícího bude Týden hokeje v Letňanech znovu. Klub je zapojen do celorepublikového náboru dětí s cílem oslovit veřejnost a ukázat jí hokej jako dostupný sport pro každého.

Také proto došlo po oficiální registraci všech návštěvníků zhruba ke dvacetiminutové prezentaci letňanského hokeje. Zatímco Ladislav Kadaně, šéftrenér kurzu bruslení, odpovídal na dotazy rodičů, další trenéři Jan Mišner s Martinem Hušpauerem se o děti starali v tělocvičně fitness centra, kde proběhla rozcvička před ledem.

Zatímco v lednu dorazilo na 50 rodin, v září byla účast zhruba trojnásobně menší. O to více prostoru ale děti nyní během hodiny a čtvrt dostaly.

Samotný trénink na ledě jim totiž ukázal hokej zase z trochu jiného pohledu. Šest trenérů si malé skupinky rozdělilo na svá stanoviště, kde je učili různým základním dovednostem. V jedné třetině to zase "mydlili" letňanští druháčci v zápasových dresech, tak aby novým dětem ukázali, kde mohou za pár měsíců či roků také být.

Soutěže v netradičních disciplínách

„Smyslem této akce bylo novým rodinám představit, jak to u nás v klubu funguje, a to včetně tréninkové jednotky a jejího základního postavení," řekl po úspěšné akci jeden z koučů Jan Mišner. "Učili jsme děti, jak mají stát na bruslích, jak si kleknout. A taky jsme s nimi dělali zábavné prvky. Chtěli jsme, aby odsud odcházeli s úsměvem na tváři. A myslím, že se nám to povedlo."

To je fakt. Ostatně nezáleželo na poštu zúčastněných, ale na reakcích dětí i rodičů. Jejich spokojenost ve tváři byla znatelná a reakce velmi, velmi pozitivní.

„Obzvláště ten přístup trenérů mě opravdu mile překvapil," nechal se slyšet Tomáš Beránek. I on byl jedním z rodičů, kteří si vzali kontakt na klub a vážně zvažují, že svou ratolest v co nejbližší době na hokej přihlásí.

Trenéři kromě učení dovedností soutěžili s dětmi také v netradičních disciplínách. Velký úspěch měla třeba ta, kdy dvojice mrňat seděla na mobilním mantinelu a nechala se tahat „dospělákem". Na oplátku si pak trenéři sedli na branku a nechali se tlačit dětmi. Úsměv od ucha k uchu...

Na památku si všichni zúčastnění odnesli dětský dres v barvách české hokejové reprezentace, s nímž už mohli trénovat přímo na ledě. Vedle dalších drobných dárků byl ale největším darem samotný zážitek. A tak už se všichni nemohou dočkat, až v lednu Týden hokeje přijde do letňanské Ice Areny znovu.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje u HC Letci Letňany najdete zde.

Citáty

phpO6S6nX
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Až později, když vzpomínáte na to, jak jste hráli hokej jako malí, teprve doceníte, jakou oběť pro vás rodiče přinesli. “