Pojď hrát hokej v sezóně 2023/2024

Pojď hrát hokej v sezóně 2023/2024

Úspěšný projekt Pojď hrát hokej vstupuje do své osmé sezóny. Jeho součástí bude tento ročník i několik nových akcí. Kromě již tradičního Týdne hokeje, kdy si zájemci mohou přímo na ledě vyzkoušet, jaké to je bruslit na ledě s hokejkou v ruce, se můžete těšit i na několik dlouhodobých aktivit.

Banner

Lvíček ve školkách

V průběhu celého školního roku bude ve vybraných školkách probíhat projekt Lvíček ve školkách. Jedná se o dlouhodobou akci, ve které budou profesionální hokejoví trenéři nejmladších dětí (s licencí B) navštěvovat vybrané předškolní třídy mateřských škol a třikrát do týdne zde budou vést dopolední pohybovou výchovu. 

Cílem tohoto dílčího projektu je všeobecné zvýšení pohybové gramotnosti, podpora mládeže. Cvičení v pojetí našich trenérů je zaměřeno na zlepšení motoriky dětí formou her, které jsou koncipovány tak, aby je bavily a ony si je maximálně užily.

Od projektu si slibujeme, že pro děti bude bránou do světa sportu. Děti budou mít příležitost objevit kouzlo sounáležitosti kolektivu v rámci kolektivního sportu a vzájemné interakce, jak ve sportovní, tak sociální rovině. Kromě komunikace se svými vrstevníky totiž budou komunikovat i s pro ně zatím nepoznanými autoritami (trenéry). 

Děti, které našeho Lvíčka zapojí, by měly mít větší chuť se v následných školních třídách zapojit do dalších pohybových aktivit, a to jak ve svém volném čase s rodinou či kamarády, tak i v jakémkoliv sportu na klubové úrovni. Důležitá je radost z pohybu.

Součástí projektu je i základní průprava brusleníkterou jim v rámci zlepšení všeobecné pohybové gramotnosti poskytnou naši trenéři v blízkosti vybraných mateřských škol.

Děti by na ledě měly absolvovat několik jednoduchých a nenáročných bruslařských lekcí v průběhu školního roku. I zde je cílem všeobecné zlepšení pohybové gramotnosti, protože bruslení vyžaduje komplexní koordinaci celého těla. Dětem je poskytnuta možnost vyzkoušet si aktivitu, která se zkrátka nedá dělat každý den na ulici.

Týden hokeje 

Pokud si chce vaše dítě vyzkoušet hokej, aktivně sportovat nebo ho třeba bavilo bruslení v rámci akce Lvíček ve školkách, dalším krokem je účast na akci Týden hokeje. Jedná se o náborový projekt, v rámci kterého je možné zamířit do jednoho z téměř 160 klubů dle vašich preferencí, a to po celé České republice. V klubech je možné vyzkoušet si, jaké to je pohybovat se na bruslích s hokejkou v ruce, ovládat puk a střílet góly. 

Letošní Týden hokeje je naplánovaný na 15. – 21. ledna. V tomto termínu jednotlivé kluby vypíšou termíny, kdy je možné si přijít vše vyzkoušet a zeptat se na detaily v případě, že se rozhodnete dát vaše dítě do hokejového klubu. Informace budou k nalezení na webu pojdhrathokej.cz a také na webových stránkách jednotlivých klubů.

Výstroj pro nejmenší

V rámci projektu Pojď hrát hokej nakoupil i tento rok Český hokej pro kluby výstroje a hokejové sety pro nejmenší dle požadavků a dostupných možností. Výstroje byly nakoupeny v hodnotě 8 milionů korun. Od roku 2010, odkdy každoroční nákup výstrojí pro kluby probíhá, Český hokej klubům nakoupil vybavení v hodnotě necelých 119 milionů korun.

Rodiče malých talentovaných hokejistů a hokejistek tak nemusí řešit nákup výstroje, kterou by si nemohli sami pořídit. Kluby tak mohou díky každoroční podpoře Českého hokeje hráčům za symbolický poplatek výstroje propůjčit a umožnit jim tak se zdokonalovat v základních hokejových dovednostech. 

Spojte se s námi i online

Pro nejaktuálnější info nás sledujte i na sociálních sítích na ​Instagramu a také na ​Facebooku.

Citáty

phpXBVl4e
Jaromír Jágr

Olympijský vítěz a nejlepší český hráč historie v NHL

„Jestliže chceš být lepší než kdokoliv jiný, musíš pracovat tvrději než kdokoliv jiný. Žádné jiné tajemství v tom nehledej.“