Týden hokeje ve Vrchlabí

Týden hokeje ve Vrchlabí

V neděli 30. ledna 2022 se na našem vrchlabském zimním stadionu opět uskutečnila akce Pojď hrát hokej, kterou zajišťuje Český hokej. Akce se zúčastnilo 37 dětí a my pevně věříme, že si toto hokejové dopoledne s námi a s maskotem tohoto projektu užily a že se s většinou ještě uvidíme v naší školičce bruslení nebo přímo v přípravce.

Banner

Již po několikáté se na našem vrchlabském zimním stadionu uskutečnila akce Pojď hrát hokej, která je určena dětem ve věku 4 - 8 let. Tato akce probíhá po celé České republice pod oficiálním názvem Týden hokeje. Děti mají díky těmto akcím možnost si vyzkoušet, jaké to je být hokejistou, a rodiče zase získat informace o tom, co vše tento sport obnáší.

Děti se zaregistrovaly, obdržely drobné dárky a vypůjčily si dresy speciálně připravené na tento den. Poté se již věnovaly programu, který simuloval klasický hokejový trénink pod vedením trenérů všech kategorií našeho klubu. Mimo to byl s dětmi na ledě také kapitán našeho A-týmu Tomáš Linhart a maskot projektu Pojď hrát hokej – lev Puk. Během celého dopoledne probíhala na ledě také ukázka minihokeje.

Program dnešního dopoledne měly děti jako vždy nabitý:
9:00 - 9:20 registrace
9:25 - 9:45 program na suchu (střelba tenisáky a puky na bránu, fotbal na minihřišti, házení na koš, světýlka blazepod)
9:45 - 10:00 oblékání dětí
10:00 - 10:40 program na ledě (pohybové hry – mrazík, na babu, sbírání míčků, střelba na brankáře, střelba na cíl do malých branek)
10:40 - 10:45 společné focení a ukončení akce

Komentář Tomáše Jirků:
"Jsem rád, že i v této nelehké době si na náš stadion našlo cestu tolik dětí a rodičů. Myslím, že si to všichni účastníci této skvělé akce moc užili a odcházeli z našeho stadionu s dobrým pocitem. Věřím, že jsme pro hokej nadchnuli hodně dětí, které se v blízké budoucnosti stanou hokejisty nebo hokejistkami našeho klubu. Dnešní náborové akce se zúčastnilo celkem 37 dětiček, které si mohly vyzkoušet, jaké to je být hokejistou. Chtěl bych tímto ještě jednou poděkovat všem, kteří se podíleli na organizaci Pojď hrát hokej a také Tomáši Linhartovi, který si našel v neděli dopoledne čas a jako jedna z legend českého hokeje rozdával radost."

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vrchlabí najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“