Týden hokeje v Jičíně

Týden hokeje v Jičíně

Na jičínském zimním stadionu proběhla opět celorepubliková náborová akce Týden hokeje. Cestu si na ledovou plochu našlo přes 40 nově registrovaných dětí! A po dlouhé době také bez COVIDových opatřeních.

Banner

Již tradiční akce Týden hokeje má za cíl ukázat všem zájemcům, jaké to je být malým bruslařem v jičínském klubu. Pro děti i rodiče byl připravený program, který jim to vše měl přiblížit.

Akce oficiálně začala v 16 hodin, nicméně mnozí zájemci si cestu našli i dřív. Registrace samotná se nesla v duchu mírných změn. Letos poprvé probíhala online formou. Věříme, že to žádné velké komplikace nepřineslo. Na každé nově registrované dítě čekal navíc dárek v podobě hokejové lahve a poukazu na nákup hokejové výstroje.

Kdo by si myslel, že samotný program začíná až příchodem na led, tak ten by se mýlil. Na rodiče čekala krátká prezentace a na děti ukázka zimního stadionu. Mohly si tak prohlédnout kabiny stejně starých i starších dětí, střelnici a zbytek zázemí klubu. Ovšem byla by to náhoda, pokud by proběhlo vše bez problémů. Těsně před samotnou prezentací rodičům zahlásil chybu projektor, a tak musela být zvolena alternativní cesta. Tím se rodičům omlouváme za mírnou komplikaci, kterou nám ale, jak doufáme, odpustí. Pro jistotu celou prezentaci rodičům i tak zašleme na email.

To nejdůležitější se ale odehrálo na ledové ploše. Na kluky a holky čekalo celkem 7 stanovišť, která byla připravena tak, aby jej zvládlo každé dítko. K tomu byla připravena i tzv. "safe zóna" pro ty úplně největší začátečníky. Hry, slalomy, závody, nájezdy na brankáře. Byla toho opravdu velká spousta, co si děti mohly vyzkoušet.

Pevně věříme, že se dětem i rodičům ukázka při akci Týdne hokeje líbila, a najdou si tak cestu nejen k hokeji, ale všem zimním sportům i příště. Pro případné zájemce s radostí připomínáme, že pravidelné školičky bruslení probíhají středy od 16:15 a soboty od 8:00.

Děkujeme také všem trenérům a lidem, kteří se podíleli na organizaci této rozsáhlé akce. Bez nich by to nešlo. Speciální díky patří holkám z Manek!

Všem ještě jednou moc děkujeme za účast a těšíme se opět příští rok!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jičíně najdete zde.

Citáty

phpNE4Krf
Andrej Šustr

obránce s bohatými zkušenostmi z NHL

„Díky studiu na univerzitě jsem získal vzdělání a několik extra let na to na sobě pracovat po hokejové stránce."