Týden hokeje v České Třebové

Týden hokeje v České Třebové

V úterý 21. 1. 2020 od 15 hodin se na zimním stadionu Na Skalce uskutečnila v rámci projektu Týden hokeje už poosmé akce pořádaná MHO TJ Lokomotiva Česká Třebová ve spolupráci s Českým hokejem s názvem Pojď hrát hokej. Letošního lednového pokračování tohoto projektu se zúčastnilo 52 dětí.

Banner

Po nezbytné registraci všech účastníků, kteří obdrželi od partnera z řad Českého hokeje dárky v podobě národních dresů a jiných drobností, se rodiče s dětmi přesunuli do klubovny zimního stadionu, kde byli seznámeni s činností našeho oddílu a mládežnického hokeje formou prezentace. Nápomocen prezentaci byl i Jaroslav Kudrna, odchovanec královéhradeckého hokeje, působící řadu sezón v týmech Dynamo Pardubice, Bílí Tygři Liberec, Mountfield Hradec Králové, ale třeba i v ruské KHL. Jelikož tyto informace děti moc nezajímaly, odebraly se s trenéry na lehoučkou, ale hlavně zábavnou rozcvičku po zimním stadionu.

Po návratu dětí do klubovny byla prezentace u konce a nic nebránilo přesunu na střídačky, odkud všichni účastníci sledovali krátkou komentovanou ukázku tréninku nejmenších hokejistů našeho oddílu. Mnozí z nich jsou výsledkem předchozích akcí Pojď hrát hokej. I tady byl nápomocen Jaroslav Kudrna, který realizoval dokonce rozhovory s dětmi na střídačkách.

Následně přišel čas na převléknutí a obutí bruslí všech "bruslínků" a pak už následovaly hry a bujaré skotačení všech dětí na ledě. Tady se k nám připojil i maskot projektu lvíček Puk. Ten se společně s trenéry našeho oddílu staral o skvělou zábavu na ledě. Stanoviště byla rozmístěna po celé ledové ploše a děti je v tomto hojném počtu všechny zaplnily. Po necelé hodince strávené dováděním na ledě se uskutečnilo společné focení s trenéry a maskotem Pukem.

Osmé pokračování projektu Týden hokeje bylo ve znamení největšího počtu dětí, které se kdy těchto akcí v našem mládežnickém hokejovém oddíle TJ Lokomotiva Česká Třebová zúčastnilo. Po ukončení zábavného odpoledne se děti rozloučily hlasitým pozdravem s maskotem Pukem, Jaroslavem Kudrnou a trenéry. Při odchodu ze zimního stadionu vyzařovala ze všech dětí i rodičů spokojenost a nadšení z nového sportu, který si dítka vybrala.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v České Třebové najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“