Týden hokeje v Chotěboři

Týden hokeje v Chotěboři

Dne 29. 1. 2018 na zimním stadionu v Chotěboři proběhl třetí díl projektu, který je podporován ČSLH pod názvem Pojď hrát hokej. Akce byla určena pro děti ve věku 4-8 let. Cílem bylo přiblížit lední hokej dětem a rodičům. Akce se v Chotěboři zúčastnilo 15 dětí.

Banner

Ve 13:00 byla spuštěna registrace, kde rodiče děti přihlásili do projektu Pojď hrát hokej. Obdrželi zde drobné dárky a dres národního týmu. Poté se všichni přesunuli do klubovny HC, kde jim byla promítnuta prezentace. Prezentace seznámila děti a jejich rodiče s hokejovou a brankářskou výstrojí, bylo puštěno oficiální video k projektu Pojď hrát hokej a video s tréninkem náboru.

Po ukončení prezentace se všichni přesunuli zpátky k ledové ploše. Na ledě byly děti rozděleny do skupin. Skupiny se po osmi minutách střídaly na jednotlivých stanovištích. Zde si děti zkoušely střelbu, techniku a nácvik bruslení, překonávaly opičí dráhu, zahrály hry Na babu, na mrazíka. Poslední páté stanoviště bylo pro děti, které ještě bez pomoci nebruslí a využívaly hrazdiček. O hladký průběh akce se postaralo celkem 12 trenérů a 6 organizačních pracovníků.

Celá akce byla zakončena společným fotem všech trenérů a dětí. Akce se velmi vydařila, což bylo patrné z rozzářených dětských tváří.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Chotěboři najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“