Týden hokeje v Hradci Králové

Týden hokeje v Hradci Králové

Úsměvy a první krůčky na kluzišti. Ve čtvrtek proběhla v ČPP Aréně již tradiční akce Týden hokeje, které se tentokrát v Hradci zúčastnilo na 40 dětí. Kromě zábavného programu udělal radost i příchod čtyř hráčů A-týmu a akce se opět vydařila. „Je skvělé vidět, jak se děti smějí a užívají si chvíle na ledě,“ chválí událost vedoucí náboru Patrik Stehno.

Banner

Ve čtvrtek 24. listopadu se v ČPP Aréně uskutečnil Týden hokeje. Akce, kterou v Hradci pořádal klub ve spolupráci s Českým hokejem, se v republice konala již podesáté. „S akcí jsme moc spokojeni. Zúčastňujeme se každým rokem a jsme rádi, že přitahuje k hokeji mnoho malých sportovců. Je skvělé vidět, jak se děti smějí a užívají si chvíle na ledě. Každá taková akce může pomoci rozvoji hokeje nejen v Hradci, ale po celém Česku,“ pochvaluje si vedoucí náboru Patrik Stehno.

Během série sportovních eventů pro děti ve věku 4-8 let se návštěvníci mohli seznámit s hokejovým prostředím. Malí sportovci si užili zábavný program a rodiče zase mohli zjistit, jaký je přínos tohoto sportu pro rozvoj jejich dětí. Po zapůjčení výstroje a otestování střelnice se konal ukázkový trénink hráčů ročníku 2013. A nakonec už samotná akce na ledě.

Na kluzišti se prohánělo zhruba 40 dětí spolu s klubovým maskotem Mountym a také některými hokejisty A-týmu. Se svými dětmi dorazili Bohumil Jank a Mislav Rosandič, ze střídačky na vše dohlížel aktuálně zraněný kapitán Mountfieldu Radek Smoleňák, přišel také Aleš Jergl. Ten při tom zavzpomínal na své první hokejové krůčky. „Začátky byly v Kroměříži. Nepamatuji si, že by byly takové hromadné akce jako teď po celé republice. Do třetí třídy jsem dělal brankáře, až ve čtvrté jsem šel do útoku, jelikož mě to v bráně nějak přestalo bavit a chtěl jsem dávat góly,“ popisuje Aleš Jergl.

Jako každý hokejista musel i on svému oblíbenému sportu řadu věcí obětovat. „Ranní vstávání byla někdy těžká, třeba v šest hodin. Ale určitě to stálo za to,“ říká s úsměvem v současné době nejlepší střelec Východočechů. A jak se mu líbil Týden hokeje na hradecké půdě? „Bylo to super, přišlo hodně dětí, některé dostaly dárky. Pro hokej to je skvělá akce a mohla by být klidně častěji,“ pochvaluje si Aleš Jergl.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hradci Králové najdete zde.

Citáty

phpL4QJvY
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Mám 5 dětí, učil jsem je bruslit, ale nenutil do hokeje. Sport si vybrali stejně jako já sami. Dnes jsou dobří v golfu, hokeji, baseballu.“