Týden hokeje v Bystřici nad Pernštejnem

Týden hokeje v Bystřici nad Pernštejnem

V neděli 26. ledna 2020 se od 15:15 na zimním stadionu v Bystřici nad Pernštejnem uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje. Akci organizoval místní Bruslařský klub Zubři Bystřice nad Pernštejnem za podpory Českého hokeje a města Bystřice nad Pernštejnem. V našich podmínkách se jednalo o sedmou velkou náborovou akci. Akce byla určena pro děti od 4 do 8 let, které nemají zkušenosti s ledním hokejem. Zúčastnilo se jí celkem 26 dětí.

Banner

Nejprve byly provedeny úkony spojené s registrací dětí a vyplněním formulářů. Následně byl dětem předán dres české hokejové reprezentace a další upomínkové předměty. Rodiče dětem napsali na dres jméno a zároveň obdrželi samolepku na helmu se jménem dítěte.

Následovala prezentace obsahující informace o chodu klubu, zázemí, organizaci náborové akce a také činnosti Českého hokeje. Rodičům byl představen lední hokej jako ideální sport pro vývoj a růst dětí. Rodiče měli možnost si prohlédnout hokejovou výstroj, která děti na ledě chrání. Byly jim rovněž předány informace o organizaci mládežnického hokeje v místním klubu, četnosti tréninků, systému hraní soutěžních utkání, povinné výbavě mládežnického hráče, bezpečnosti sportovních aktivit na ledě a mnoho dalších.

Po prezentaci se odešlo do šaten, kde následovalo převlékání. Zde byla možnost zapůjčení bruslí, helem, hokejek a chráničů. Většina dětí byla dobře vybavena. Dětem byl k dispozici trenér klubu, který rodičům vysvětlil, jak funguje možnost zápůjčky hokejového vybavení. Převlékání bylo rychlé i díky pomoci trenérů a rodičů.

Poté již nebránilo nic k aktivitám na ledě. Trenéři rozdělili hřiště na třetiny, aby se mohli věnovat dětem na různém výkonnostním stupni. Nejmenší děti se za pomoci hrazdiček poprvé seznamovaly s ledem. Zlepšovaly se každou minutou. Pro již bruslící děti byla připravena cvičení formou hry. Projíždělo se mezi brankami, střílelo se na gólmana, sbíraly se míčky, lovily se rybičky a probíhaly i jiné pohybové aktivity na ledě. Byla také připravena ukázka střelby. Na závěr programu byla připravena ukázka minihokeje, kterou si pro nově příchozí připravili trenéři klubu spolu se svými svěřenci. Děti se zájmem sledovaly své vrstevníky. Tečkou za akcí byla společná fotografie všech účastníků.

Chtěli bychom mnohokrát poděkovat Českému hokeji, městu Bystřice nad Pernštejnem, všem trenérům, dobrovolníkům a v neposlední řadě také rodičům a dětem. Věříme, že se na ledě budeme setkávat i nadále a že se vzájemně podaří děti ve sportu zdokonalovat a posouvat jejich fyzickou zdatnost tak, aby je pohyb nejen na ledě bavil a naplňoval.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Bystřici nad Perštejnem najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“