Týden hokeje v Kopřivnici

Týden hokeje v Kopřivnici

V pátek 25. listopadu 2022 se opět otevřel náš zimní stadion, abychom se zúčastnili pod záštitou Českého hokeje již pojedenácté náborové akce Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje, který probíhá po celé České republice v týdnu od 21. do 27. listopadu, a tím ukázali dětem a jejich rodičům, že právě hokej je ten správný sport pro jejich dítě. Děkujeme!

Banner

Náš kopřivnický klub připravil pro všechny zúčastněné bohatý program. Po registraci se mohli děti i rodiče odebrat do tělocvičny, kde si trenéři připravili překážkové dráhy či střelbu na bránu. Rodiče se pak odebrali zhlédnout prezentaci a prohlédnout si výstroj, kde jim bylo vysvětleno, jak se výstroj obléká. Byly zde zodpovězeny všechny dotazy, hlavně jak a kdy probíhají tréninky. Děti si šly ještě prohlédnout gymnastickou tělocvičnu. Moc se jim líbil skok do jámy naplněné molitanem. A pak už konečně nadešel čas na to nejlepší a nejdůležitější – LED.

V 17 hodin se otevřely mantinely ledové plochy a tím nastal dlouho očekávaný moment poprvé se sklouznout. Na ledové ploše bylo pro děti připraveno 7 stanovišť. Děti vyzkoušely na ledě hod na koš, hokej-fotbal, hru ostrovy, honičku s balónkem, přetahovanou lanem a kladení míčků do košů. Nesměly chybět ani výzvy, tak aby se žádné dítě nenudilo a vyzkoušelo si připravené hry. I naše děti z přípravky motivovaly dnešní nováčky ukázkou, co se už zvládly naučit po pár měsících na ledu.

Po celý průběh akce byl k dispozici fotograf, který vše dokumentoval, ale také na vyžádání pořizoval individuální fotky pro zachování vzpomínky na tento výjimečný den.

Akce Pojď hrát hokej se zúčastnilo celkem 27 úspěšně zaregistrovaných dětí. Těšíme se na první společné tréninkové jednotky v našem klubu.

Závěrem děkujeme všem, kteří pomáhali a podíleli se na přípravě a průběhu celé akce!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Kopřivnici najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“