Týden hokeje v Mladé Boleslavi

Týden hokeje v Mladé Boleslavi

Celkem 38 dětí a jejich rodičů si v úterý 23. ledna našlo cestu na zimní stadion v Mladé Boleslavi, kde se od 16 hodin konala jedna z mnoha částí jinak celorepublikové akce s názvem Týden hokeje.

Banner

Děti společně s rodiči prošly registračním systémem, kdy bylo nutné vyplnit nezbytné kolonky na příslušných formulářích. Potenciální mladí hokejisté a hokejistky v tu chvíli navíc dostávali dárky v podobě národních hokejových dresů, odznáčků, malého občerstvení a také suvenýrů z FANSHOPU Bruslařského klubu.

V kabině nejprve všechny přivítal sportovní manažer mládeže Martin Vejvoda, načež následovala krátká exkurze po zimním stadionu a posléze zastávka ve VIP prostorech, kde proběhla prezentace ledního hokeje a klubu BK Mladá Boleslav. Pak už se děti vydaly na ledovou plochu, kde je čekalo 6 stanovišť.

Vše fungovalo formou her a zábavy. Na ledě bylo s dětmi celkem 8 trenérů a s dětmi se sklouzl také klubový maskot Embík. Trenérům pomáhalo i několik žáků, kteří již hokej hrají. Ti na závěr rovněž sehráli krátké modelové utkání. Chybět nemohla závěrečná týmová fotografie.

„Akci považujeme za úspěšnou. Přišlo vůbec nejvíc dětí ze všech akcí, které jsme doposud pořádali. A dokonce se nás po jejím skončení hned několik rodičů ptalo na další tréninky a co je potřeba udělat pro to, aby jejich děti s námi mohly chodit na led,“ pochvaloval si sportovní manažer mládeže Vejvoda.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Mladé Boleslavi najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“