Týden hokeje ve Zlíně

Týden hokeje ve Zlíně

Stovka dětí si vyzkoušela ve Zlíně, jaké je to být hokejistou. Sedmý díl celorepublikové akce s názvem Týden hokeje v rámci projektu Pojď hrát hokej přilákal poslední lednovou sobotu rekordní účast chlapců a děvčat. Tradiční akci pořádal ve spolupráci s Českým hokejem klub HC Berani Zlín. O trénink pro nejmenší děti ve věku čtyř až osmi let byl opět mimořádný zájem a konečný počet se zastavil na rekordním čísle 101.

Banner

Děti měly unikátní příležitost seznámit se s hokejovým prostředím. Byl pro ně připraven na sobotní dopoledne zábavný program. Rodiče získali podrobné informace o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí. Smyslem celorepublikové akce je ukázat dětem, že lední hokej je krásný a zábavný sport, při kterém získají hodně kamarádů. Posláním Týdne hokeje není jen přivedení nových talentů k lednímu hokeji, ale především navázání nových přátelství, prvotního zážitku k hokeji, získání nových kamarádů a zajistit nejpopulárnějšímu zimnímu sportu ještě lepší budoucnost. Možná právě z této akce vyroste v Baťově městě za pár let nový Čajánek, Leška nebo Kašík.

„Pro nás je to téměř nevysvětlitelný úkaz, že na každou akci chodí ve Zlíně neustále noví a noví zájemci, i když se projekt pořádá dvakrát během sezony. Většinou jsme měli účast kolem osmdesáti dětí, ale při sedmém pokračování přišlo přes stovku capartů, což nás příjemně překvapilo. Budeme rádi, když se děti zapojí do našeho klubu, ať už formou školy bruslení či přípravky. Je dlouhodobě vidět, že tato akce je u nás velmi úspěšná,“ pověděl Radek Pšurný, dlouholetý trenér zlínské mládeže a žáků.

Snahou projektu je, aby zapojení dětí do hokeje bylo pro rodiče co nejmenší finanční zátěží. Každé dítě, které se na akci přihlásilo do projektu Pojď hrát hokej a klub ho následně zaregistruje do Českého hokeje, získá poukaz v hodnotě 1 500 Kč na nákup hokejové výstroje od CCM. Mladí hokejisté a hokejistky dostávali od hostesek při registraci dárky v podobě národních hokejových dresů, nálepek, odznaků a dalších suvenýrů. Nechyběl ani kalendář extraligových Beranů nebo hokejové pexeso. Program dále pokračoval prezentací ledního hokeje a klubu PSG Berani Zlín v prostorách šatny. Rodiče se seznámili detailně s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a rovněž jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický i osobnostní rozvoj dětí.

Děti se poté vydaly na ledovou plochu, kde na ně formou zábavy a her čekala řada stanovišť. Na ledě bylo s dětmi celkem osm trenérů, nechyběli ani hráči extraligového A týmu Daniel Gazda a Lukáš Buchta. Na závěr vydařeného lednového dopoledne proběhla závěrečná týmová fotografie všech dětí a trenérů. „Měla jsem tady čtyřletého syna Jakuba. Je hodně neposedný a byl poprvé na ledě. Jsem velmi ráda, že se pořádá podobná akce a děti se seznámí se základy ledního hokeje. O akci jsem se dozvěděla přes webové stránky a sociální sítě zlínského hokeje,“ uvedla Jana Bedhiaf Hlaváčová.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Zlíně najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“