Týden hokeje v Roudnici nad Labem

Týden hokeje v Roudnici nad Labem

Tak tu máme letošní Týden hokeje. Pro nás v Roudnici nad Labem měl vyvrcholení 24. 11. 2022 u nás na zimním stadionu, kde jsem pro děti připravili program jak na ledě, tak mimo led, a to letos všechno s novým vedením klubu, proto to byla pro většinu z nás nová zkušenost. Všichni jsme to vzali velice zodpovědně – jak přípravy na akci, tak samotnou reklamu, kde již konečně mohlo dojít k setkávání trenéra a dětí ve školních zařízeních.

Banner

Nadšení dětí, že vidí trenéra našeho klubu u nich ve školce či škole, bylo nepopsatelné. Děti, co Tomáše Demela znají již z hokejové školičky bruslení, ho představovaly svým kamarádům a lákaly je také na účast na akci Pojď hrát hokej.

Dnešní prvopočáteční nervozita byla v závěru vystřídána nadšením, jelikož se nám akci povedlo naplánovat tak, že se nám přímo ve čtvrtek kryla s třídními schůzkami na základních školách. Trochu jsme se tak zprvu zalekli, zda vůbec někdo dorazí.

Ale nebyl ještě čas začátku akce a s dětmi se roztrhl pytel. Poté, co se děti s rodiči zaregistrovali novým online způsobem, se malí návštěvníci přesunuli na opičí dráhu, kde si mohli vyzkoušet spoustu překážek, klauna a střelnici.

Rodiče se mohli díky prezentaci předsedy klubu Davida Sklenáře dozvědět pro ně velice důležité informace o chodu klubu a o tom, co je čeká a co jsme jim schopni nabídnout. Po této prezentaci se děti i rodiče přesunuli do kabin, kde jsme měli připravené výstroje, kdyby někdo neměl něco svého. A poté už hurá na led.

Na ledě probíhala v první polovině náboru ukázka minihokeje od 1. a 2. třídy a v závěru ukázka 3. a 4. třídy. Minihokej se odehrával na třetině plochy. Zbytek ledu byl připraven pro 19 nových účastníků akce Pojď hrát hokej.

Víte, jaké to je, když vám trenér dá do ruky hokejku, která je třikrát větší než vy? Tak i tohle dnes mohli naši malí účastnicí zažít, když zkoušeli vystřelit svůj první gól do branky. Doufáme, že jim tato střelba půjde pořád tak dobře, jako dnes.

Je krásné pozorovat první krůčky nových hráčů pod vedením Tomáše Demla a Elišky Malé. Letos se nám povedla navázat i spolupráce s naším A-týmem, kde to doteď nebylo pořádně ono.

„Za mne vše funguje tak, jak má. Myslím, že jsme našli hledaný klid a můžeme začít více pracovat s novými hráči. A můžeme říct, že HC Roudnice nad Labem je jeden tým. Věříme, že dnešní nejmladší zůstanou v našem týmu, že je dnešní akce bavila tak, jako nás její příprava pro ně. Děkujeme všem zúčastněným,“ doplnila za celý tým HC Roudnice nad Labem Veronika Krausová.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Roudnici nad Labem najdete zde.

Citáty

phpQjkG1c
Ondřej Pavelec

mistr světa 2010

„Každé soustředění, třeba i jednodenní, může každého gólmana posunout o nějaký ten kousíček dopředu.“