Týden hokeje v Jičíně

Týden hokeje v Jičíně

Již podruhé měly jičínské děti možnost zúčastnit se celorepublikové akce Týden hokeje, která se pod hlavičkou projektu Pojď hrát hokej konala na jičínském zimním stadionu v pátek 22. 9. 2017. Stejně jako v lednu se i nyní akce velmi vydařila a 40 malých bruslařů si domů odneslo krásný dres české hokejové reprezentace, spoustu dárků, ale hlavně nových zážitků.

Banner

Akce ale byla především o bruslení a ukázkách tréninků malých hráčů ledního hokeje, kteří už nějaký ten pátek v klubu trénují. Každý byl vítán a vůbec nezáleželo na tom, kdo jak umí bruslit. Děti, které si zakusily svou bruslařskou premiéru, měly pro sebe vyhrazené střední pásmo, kde pod vedením zkušených trenérů a hráček týmu žen Manki Jičín, zvládaly své první bruslařské krůčky. A zvládly je vskutku bravurně, neboť během hodinky se již všichni udržely sami na bruslích.

Zkušenější bruslaři pak pod vedením šéftrenéra HC Jičín, Jiřího Maryšky, jeho asistentů z řad dalších trenérů jičínské hokejové mládeže a v neposlední řadě Manek a hráčů A-týmu, prožili přes hodinu trvající blok her a další zábavy.

V poslední třetině se pak mohli rodiče podívat, jak vypadá tréninková jednotka přípravky a udělat si tak obrázek o tom, že hokej je ten správný sport pro všechny děti.

V průběhu akce si dále děti mohly vyzkoušet hokejovou výstroj, vystřelit na branku či projet slalom ať už na ledě, tak i mimo něj.

Další ze seriálu akcí Týden hokeje se na zimním stadionu v Jičíně uskuteční opět koncem ledna. V klubu věří, že účast bude opět hojná a děti se opět vyřádí. Pro ty, kterým se akce líbila a chtěli by v bruslení pokračovat, je zde pravidelná odpolední škola bruslení. Školu bruslení provozuje HC Jičín již šestým rokem a je určena opět pro všechny zájemce o bruslení.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Jičíně najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“