Týden hokeje v Brně na Kometě

Týden hokeje v Brně na Kometě

Led, po kterém obvykle krouží hokejisté Komety, patřil v pondělí 22. ledna dětem. Na osm desítek jich v doprovodu rodičů zavítalo do brněnské DRFG Areny, aby zde podnikly své první hokejové krůčky. Už potřetí se zde ve spolupráci s Českým svazem ledního hokeje konala akce Týden hokeje, která má za cíl přilákat co nejvíce dětí k této nejkrásnější kolektivní hře.

Banner

„Jsme přesvědčení, že hokej je vhodná a smysluplná náplň volného času, zábava a také dobrá průprava do života. Budeme rádi, když za námi děti přijdou a počty dětí v mládežnických kategorií se nám navýší,“ uvedl Milan Navrátil, mládežnický trenér Komety.

Děti a jejich rodiče se nejprve v zázemí zimního stadionu seznámily s hokejem jako takovým a rovněž s filosofií brněnského klubu. Následoval zhruba hodinový program na ledě. Děti se podle svých dovedností rozdělily do skupinek. Těm, které s ledem doposud neměly žádné zkušenosti, se věnovaly profesionální trenérky – krasobruslařky. Dalších skupinek se ujali mládežničtí trenéři Komety.

„Na čtyřech stanovištích si děti mohly vyzkoušet různé hry, základy bruslení nebo střelbu na branku. Hlavní je, aby to děti bavilo a odnesly si odtud hezký zážitek,“ popsal Navrátil.

Na populární náborové akci nechyběl ani dlouholetý brněnský trenér Vladimír Kříž, jenž příští sezónu oslaví rovných padesát let po boku ledního hokeje. „Dříve děti neměly tolik volnočasových možností jako dnes. Kometa má ale zvuk. Představuji si, že by do hokejové přípravky mohlo chodit dětí více,“ poznamenal.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Brně na Kometě najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“