Týden hokeje v Benešově

Týden hokeje v Benešově

Klub HC LEV Benešov se už tradičně připojil k náborové akci pořádané Českým svazem ledního hokeje zvané Týden hokeje. Po zářijovém náboru z minulého roku, kdy na zimní stadion dorazilo 54 dětí, se vedení klubu trochu obávalo, kolik zájemců přijde. Přece jen Benešov je poměrně malé okresní město. Nakonec dorazilo 26 nových kluků a holek, což všechny příjemně překvapilo.

Banner

Dle pokynů byli rodiče nejdříve seznámeni se stručnou historií i chodem klubu HC Lev Benešov. Dále se rodiče i jejich ratolesti dozvěděli informace o výstroji, o důrazu kladeném na bezpečí v ledním hokeji atd.

Po prezentaci se všichni odebrali do připravených šaten, kde rodiče dětem pomohli se přichystat na jejich první hokejový „trénink“. Na ledě trenéři děti rozdělili do skupin podle úrovně a odeslali je do připravených sektorů. V jedné třetině zároveň probíhal ukázkový trénink žáků třetích tříd, aby se rodiče i děti mohli podívat, jaký pokrok za pár let udělají.

Trenérům opět pomáhali hráči z kategorie starších žáků, aby mohli pomoci u každého malého zájemce o lední hokej, kdykoliv to bylo potřeba.

Když si děti vystřídaly všechny sektory, sjely se do středu kluziště, aby zapózovaly pro společné foto. I během času na ledě se rodiče mohli ptát na cokoliv, co souvisí s hokejem a chodem klubu. Vzhledem k projevovanému zájmu se zdálo, že o budoucnost hokeje se alespoň v Benešově nyní bát nemusíme.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Benešově najdete zde.

Citáty

php5LHG35
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Moderní obránce vyniká rychlou přihrávkou. Ta je dnes rozhodující. A když ji dá, tak to neznamená, že pro něj akce skončila – musí podpořit útok.“