Týden hokeje v Českých Budějovicích

Týden hokeje v Českých Budějovicích

HC Motor České Budějovice, ve spolupráci s Českým hokejem, pořádal v neděli 30. ledna na II. ledové ploše Budvar arény náborovou akci Týden hokeje – Pojď hrát hokej, která měla za úkol přivést děti k lednímu hokeji.

Banner

Akce byla zahájena v 9:15 registrací příchozích dětí s rodiči. Během registrace si mohly děti zastřílet na střelnici v prostorách druhé plochy.

Od 10:00 byl na programu ukázkový trénink malých Motoráků ročníku 2013 pod dohledem trenérů a hráčů juniorského týmu Jiřího Remty a Matouše Masopusta, kteří se celé akce zúčastnili. Po ukázce malých Motoráků následovala děkovačka směrem ke střídačce, kde už netrpělivě čekaly děti oblečené v reprezentačních dresech se svojí jmenovkou na zádech.

Program na ledě poté probíhal od 10:30 do 11:30. Po prvních krůčcích na ledě proběhla na středovém kruhu krátká rozcvička, poté následovalo sbírání puků a barevných kloboučků na ledě. Po sesbírání veškerých věcí jsme rozdělili děti podle bruslařských dovedností do čtyř skupin. Jedna skupina střílela společně s juniory na branku, druhá skupina hrála drobné hry, třetí projížděla opičí dráhu a čtvrtá pilovala základy bruslení formou zvířátek. Závěrečná část akce proběhla na středovém kruhu, kde jsme děti plné dojmů vyzpovídali a pak se společně vyfotili.

Po programu na ledě proběhla ještě krátká autogramiáda hráčů a poté náborová akce „Týden hokeje – Pojď hrát hokej“ v 11:45 skončila.

Nábor chlapců ročníku 2016 probíhá celou sezonu 2021/2022. Veškeré informace najdete na stránkách přípravky nebo u trenéra Mgr. Jakuba Čelikovského (tel. 776 631 602).

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Českých Budějovicích najdete zde.

Citáty

php8Y2Or2
Mats Sundin

Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa

„Nejdůležitější je mít radost. Hrát si nehledě na věk. Nebojte se snít. Nebuďte jednostranní. Žijte v přítomnosti. Elitářství až od 17 let.“