Týden hokeje ve Frýdku-Místku

V úterý 19. 9. 2017 proběhla v hale Polárka ve Frýdku-Místku již podruhé náborová akce Týden hokeje. Po velmi úspěšném prvním ročníku se organizátoři obávali menšího zájmu. Tyto obavy však nebyly namístě. Již 10 minut před zahájením akce se řadil před halou Polárka zástup dětí a jejich rodičů. Účast byla opět vynikající. Nově se zaregistrovalo 52 dětí.

Banner

Trenéři HC Frýdek-Místek připravili pro děti i jejich rodiče bohatý program. Již od samotného zahájení při registraci v 17 hodin probíhaly prezentace na obrazovkách, které seznamovaly rodiče s klubem, s hokejem jako sportem i s činností hokejové přípravky ve Frýdku-Místku. V té době už děti pod vedením trenérů sehrávaly hokejová utkání na malé branky na suchu.

Od 17:15 komentoval probíhající prezentace hlavní trenér přípravky HC Frýdek-Místek Pavel Palát. Jeho informace pak doplnil Marek Malík, bývalý hráč NHL a reprezentace ČR.

Následovalo převlékání dětí a půjčení bruslí, trenéři připravili jednotlivá stanoviště, aby vše mohlo začít hlavní částí na ledě. První část ledové plochy byla určena pro ukázky tréninku i hokejového utkání nejmladších dětí z hokejové přípravky. V dalších částech byl prostor pro děti, které poprvé stály na ledě. Ti, kteří už dokázali bruslit bez opory, si mohli vyzkoušet malý hokej, střelbu na opravdového brankáře, přenášení kuželů a stavbu věží. Poslední stanoviště byly hry pro nejmladší účastníky. Každý účastník dostal sladkou odměnu.

Došlo i na společnou fotografii všech dětí a trenérů na ledě za bouřlivého pokřiku „Chceme hrát hokej!“.

Při ukončení akce dostaly všechny děti fotografie Ondřeje Paláta, hráče Tampy Bay a odchovance HC Frýdku-Místku, který všem vzkázal: „Jestli u hokeje vydržíte a budete mi fandit, příští prázdniny přijdu za vámi a fotky vám podepíšu.“

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Frýdku-Místku najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“