Týden hokeje ve Vítkovicích

Týden hokeje ve Vítkovicích

Již tradiční náborová akce Pojď hrát hokej v rámci projektu Týden hokeje se nemohla vyhnout ani Multifunkční hale a Vítkovicím. Ostravský modro-bílý klub přivítal v pondělí na ledě na dvě desítky zcela nových adeptů, kteří zatím nikdy neokusili pravý lední hokej.

Banner

Dvě desítky zcela nových hokejových adeptů přivítali ve Vítkovicích v pondělí na náborové akci v rámci projektu Pojď hrát hokej. Kromě úplných noviců dorazili i ti, kteří už s hokejem přišli do styku, a tak se na ledě Multifunkční haly proháněla skoro stovka malých hokejových talentů, kteří snad v budoucnu budou moci oblékat i modro-bílý vítkovický dres.

Oproti minulým ročníkům byla účast o něco slabší, nicméně i tak byli ve Vítkovicích spokojení. „Možná se projevily covidové roky, možná se projevuje strach rodičů z toho, že by rodinný rozpočet nemusel hokej zvládnout. Nicméně i za ty úplné nováčky jsme rádi, je vidět, že mezi malými dětmi je o hokej pořád zájem,“ říká trenér přípravky HC VÍTKOVICE RIDERA Tomáš Kalandra, který měl na starost teorii a prezentaci projektu Pojď hrát hokej.

Nachystán byl nejen bohatý program pro děti, ale i prezentace pro rodiče. Po registraci všech účastníků, která se letos premiérově odbyla kompletně online, následovala již zmíněná prezentace. „Představili jsme nejen celý projekt Českého hokeje Pojď hrát hokej, ale také náš vítkovický klub. Seznámili jsme rodiče s tím, jak často děti v nejmenších kategoriích trénují, kolik trenérů se jim věnuje a také kolik hokej stojí. Myslím, že byli příjemně zaskočení, protože mezi lidmi stále panuje názor, že je hokej suverénně ze všech sportů a kroužků pro děti nejdražší, což není pravda,“ podotýká Kalandra, který ve vítkovické přípravce působí již třináct let.

Zatímco rodiče vstřebávali informace z prezentace, jejich ratolesti si již zkoušely herní dovednosti takzvaně na suchu, tedy mimo led. Slalom s míčkem, střelba na branku míčkem i pukem. To byla náplň prvního bloku pro děti. Druhý byl teoretický. Na led MFH jako první vyjeli hráči starší přípravky HC VÍTKOVICE RIDERA a předvedli svým mladším kolegům, jak velký je posun v hokejových dovednostech a jak probíhá skutečný hokejový trénink v jejich kategorii. Pak už na led vyrazili i nováčci a další účastníci projektu Pojď hrát hokej.

Aktivitu na ledě řídil další z trenérů přípravky Petr Tomis, který také vše doprovázel odborným komentářem pro děti i rodiče. Na šesti stanovištích pak probíhaly nácviky herních dovedností bruslení, střelby, jízdy s kotoučem i jednoduché hry na ledě. To vše pod dohledem vítkovických žákovských trenérů.

Hokejové nováčky přišli podpořit také hráči A-mužstva HC VÍTKOVICE RIDERA, konkrétně na ledě Petr Fridrich, Jan Bernovský a Vojtěch Lednický a mimo led Aleš Stezka a Dominik Lakatoš.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vítkovicích najdete zde.

Citáty

phporczD6
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Malý hokejista bude rád chodit na trénink pouze v případě, že to bude absolutní zábava – a tak to bylo u mě.“