Týden hokeje v Bystřici nad Pernštejnem

Týden hokeje v Bystřici nad Pernštejnem

Ve čtvrtek 24. listopadu 2022 se od 16:00 na zimním stadionu v Bystřici nad Pernštejnem uskutečnila náborová akce Pojď hrát hokej v rámci Týdne hokeje. Akci organizoval místní hokejový klub BK Zubři Bystřice nad Pernštejnem za podpory Českého hokeje a města Bystřice nad Pernštejnem. Akce byla určena pro děti od 4 do 8 let, které nemají zkušenosti s ledním hokejem. Akce se zúčastnilo celkem 25 dětí, z nichž se 16 zaregistrovalo.

Banner

Nejprve bylo třeba provést administrativní úkony spojené s registrací dětí a vyplněním formuláře, tentokráte již on-line. Následně byl dětem předán plakát bronzové české hokejové reprezentace z MS 2022, láhev na pití a další upomínkové předměty. Zároveň obdržely samolepku na helmu se jménem dítěte.

Následovala prezentace obsahující informace o chodu klubu, organizaci náborové akce a také informace o činnosti Českého hokeje. Rodičům byl představen lední hokej jako ideální sport pro vývoj a růst dětí. Měli možnost si prohlédnout hokejovou výstroj, která děti na ledě chrání, a byly jim předány informace o organizaci mládežnického hokeje v místním klubu.

Po prezentaci se odešlo do šaten, kde následovalo převlékání. Zde byla možnost zapůjčení bruslí, helem, hokejek a chráničů. Většina dětí byla dobře vybavena. Převlékání bylo rychlé i díky pomoci trenérů a rodičů.

Poté již nebránilo nic ke vstupu na led ve špalíru vítajících malých „Zubříků“ a zapojení se do připravených aktivit. Trenéři rozdělili hřiště na třetiny, aby se mohli věnovat dětem na různém výkonnostním stupni. Nejmenší děti se za pomoci hrazdiček poprvé seznamovaly s ledem. Pro již bruslící děti byla připravena cvičení formou hry. Projíždělo se mezi mantinely na minihokej, přeskakovaly se hokejky na ledě, sbíraly se míčky, lovily se rybičky, bruslilo se na „medvědy“ a podobně.

V průběhu programu také přišla na řadu ukázka tréninku minihokeje r. 2015-16. Toto představení si pro příchozí připravili trenéři klubu spolu se svými svěřenci. Děti se zájmem sledovaly své vrstevníky. Tečkou za akcí byla společná fotografie všech účastníků a občerstvení, kde malí účastníci s nadšením sdělovali své dojmy rodičům.

Je třeba poděkovat Českému hokeji, městu Bystřice n. P., trenérům, dobrovolníkům a organizačním pracovníkům klubu za dobře připravenou akci a hlavně rodičům a dětem za účast. Všichni doufáme, že se budeme potkávat na trénincích i nadále a že děti budou více a více objevovat krásu hry zvanou lední hokej.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Bystřici nad Perštejnem najdete zde.

Citáty

phpN55Dga
Martin Ručinský

olympijský vítěz z Nagana

„Dnes je nejdůležitější bruslení, protože hokej se neuvěřitelně zrychlil. Na dovednostních disciplínách jako je střelba nebo technika hole se dá pracovat."