Týden hokeje ve Slaném

Týden hokeje ve Slaném

Jubilejní desátá náborová akce organizovaná pod heslem PRIJĎ DO SLANÉHO A STAŇ SE LVEM zlákala 21 nových hokejových nadšenců.

Banner

Počet začínajících hokejistů letos ve Slaném (jako i v celé ČR) značně ovlivnila současná epidemiologická situace. Řada tříd základních i mateřských škol jsou postiženy pozitivními žáky a s tím související karanténou. I přes tuto nepříznivou situaci zavítaly na slánský zimní stadion přes dvě desítky začínající hokejistů.

Akce Týden hokeje, která je organizována v rámci projektu Pojď hrát hokej, láká již řadu let nové dětské tváře na ledovou plochu. Slánský hokej patří již tradičně k pořadatelům této celorepublikové náborového akce organizované ve spolupráci s Českým hokejem. I ve Slaném se touto cestou snaží získat další hokejovou základnu.

Děti si na ledové ploše vyzkoušely první krůčky a tým zkušených slánských trenérů předvedl, že hokejový trénink není jen pot a dřina, ale i radost a zábava.

Rodiče byli seznámeni s chodem hokejového klubu ve Slaném a byla jim přednesena hlavní myšlenka projektu – aby se hokej stal dostupným sportem pro všechny. Díky projektu Výstroje pro nejmenší nemusí rodiče kupovat první výstroj. Všem zájemcům je k dispozici zcela zdarma, což je zajisté lákavým a významným příspěvkem.

Úsměvy na rtech dětí a tvářích rodičů, i když schované pod rouškami, byly hlavní odměnou pro všechny organizátory. Tréninky pro nováčky jsou každou středu a pátek (přesné info na www.hklevslany.cz v sekci rozpis ledu – kategorie nábor), kdy mohou dorazit i děti, které se nemohly účastnit středeční náborové akce a vyzkoušet si hokej kdykoli během tréninku náboru.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Slaném najdete zde.

Citáty

phphEBmji
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Výsledky a tabulky nejsou podstatné. Důležité je, aby se děti naučily pořádně bruslit. Hlavně ať rodiče na děti ani trenéry netlačí a nestresují je. To nikam nevede.“