Týden hokeje v Břeclavi

Týden hokeje v Břeclavi

Rovné čtyři desítky dětí spolu s jejich rodiči přilákala v sobotu 22. září na zimní stadion do Břeclavi akce Pojď hrát hokej.

Banner

„Je to krásné číslo a dokonce mě po skončení rodiče jednoho z dětí požádali, zda by mohli ihned zaplatit klubové příspěvky, nafasovat výstroj a hned zítra se připojit k přípravce. Samozřejmě, že mohli a tento postup je úplně ideální a velice mě potěšil,“ řekl trenér Filip Hrbatý.

Jako první přišla na řadu registrace, kde děti obdržely dárky. Poté byla pro ně a jejich rodiče připravená ve V.I.P. místnosti stadionu prezentace o mládežnickém hokeji, aby se všichni dozvěděli vše potřebné o tomto sportu, potažmo klubu. Z této prosklené místnosti měli všichni krásný výhled na ledovou plochu, kde právě probíhala ukázka tréninkové jednotky druhých tříd.

Potom už přišla řada na nejmenší příchozí účastníky, kteří si šli připravit vše potřebné k jejich tréninku. Nazuli brusle, nasadili si rukavice a přilbu, a hlavně si oblékli svůj hokejový dres, na kterém měli své jméno. A pak vyrazili na led, nutno podotknout, že někteří s velkým ostychem.

Největší zastoupení měla věková skupina dětí okolo pěti let a početná byla také skupina děvčátek. Někteří prckové byli bruslařsky zdatnější více, někteří méně. To ale na zábavě ratolestí nic nekazilo. Trenéři si děti rozdělili podle dovedností, a tak si legraci užili všichni.

„Mluvil jsem s rodiči dítěte, které s bruslením teprve začínalo, a ti se ptali, jestli je to nějaký problém. Vůbec ne, od toho tu přece jsme, abychom je to naučili,“ poznamenal trenér Hrbatý. Děti si tak vyzkoušely bruslení kolem kuželů, dávaly si závody, sbíraly tenisové míčky, házely míči, nebo se prostě „jen“ učily bruslit. A počáteční ostych byl rázem pryč.

V minulosti byly s počty dětí v přípravce velké problémy. Tato situace se týkala všech klubů a samozřejmě nejen hokeje. Proto je tento projekt výborný. „Kdyby se sem po dnešku vrátila třetina dětí, bylo by to úplně super“, uzavřel toto dopoledne plné zábavy trenér Hrbatý.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Břeclavi najdete zde.

Citáty

phpAdBI4A
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Táta vždy říkal: „Měj velké cíle. Představuj si, jak hraješ za Frölundu. Představ si, jak hraješ za Švédsko. Představ si, jak si oblékáš ten dres.“