Týden hokeje v Zastávce u Brna

Týden hokeje v Zastávce u Brna

V neděli 27. 11. 2022 se od 9:00 hodin konala na zimním stadionu v Rosicích u Brna pod záštitou Českého hokeje v rámci celorepublikového Týdne hokeje akce Pojď hrát hokej, která se opět těšila velké účasti. V rámci této akce se v HC Zastávka registrovalo 27 nových zájemců.

Banner

Děti obuly brusle a některé i za podpory svých rodičů dělaly své první krůčky na ledě. Hokejové hřiště bylo rozděleno na několik částí, kde v každé probíhaly jiné aktivity. Pod vedením trenérů si děti vyzkoušely bruslařskou abecedu, slalom či překážkovou dráhu. Z hokejových dovedností pak také jak držet hokejku, vedení puku a vystřelit na gólmana. Na druhé části hřiště předvedly děti z ročníků 2014 a 2015 ukázkový hokejový zápas.

V době, kdy se děti snažily na ledě, probíhala pro rodiče malých nadšenců v jedné z hokejových šaten přednáška, jak začít s hokejem, kterou vedl trenér Dominik Grečko. Rodiče seznámil s vedením našich tréninků, kdy se u těch malých zaměřujeme především na zábavu na ledě. Děti z nižších ročníků trénují hlavně v podobě her, aby je to bavilo a našly lásku ke sportu, a až u větších je kladen důraz na rozvoj dovedností. Dále mluvil o bezpečnosti při hokeji, kdy se fyzický kontakt při hokeji posouvá až na 12 let a zároveň ukázal i brankářskou a hokejovou výstroj, kterou si některé děti hned začaly oblékat. Zmínil se, že hokej není jen o samotné hře, ale i o výchově a kolektivu, o týmovosti a fair play, o snaze a píli, a především o radosti a zábavě.

Radost v očích dětí a jejich rodičů byla na zimním stadionu všudypřítomná a nikomu se nechtělo z ledu. Ale protože vše má i svůj konec, rozloučili jsme se s dětmi s tím, že se s některými jistě brzy uvidíme na ledě a každý si odnesl přímo z ledu sladkou odměnu za své dnešní úsilí.

Máme vždy velkou radost, když můžeme akci Pojď hrát hokej pořádat a můžeme nechat nakouknout každého zájemce do prostředí hokejového klubu. I kdyby díky této akci začalo jen jediné dítě hrát hokej, tak za HC Zastávku si myslíme, že tato akce Českého hokeje má rozhodně smysl a jsme připraveni ji pro vás pořádat každý rok. Děkujeme všem z realizačního týmu, kteří se na akci podíleli, za skvělou organizaci a také všem rodičům a dětem, kteří se akce zúčastnili. Opravdu jsme si to všichni užili. Děkujeme a těšíme se na vás na ledě.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Zastávce u Brna najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“