Týden hokeje v Hradci Králové

Týden hokeje v Hradci Králové

Český hokej má jeden velký úkol. Přitáhnout k tomuto sportu co nejvíce dětí. Mountfield HK si klade stejný cíl a podílí se na projektu Pojď hrát hokej tím, že ho hostí v ČPP Aréně pro co nejvíc mladých tváří z širého okolí. Ve čtvrtek 23. ledna se ho na soutoku Labe s Orlicí zúčastnilo sedmdesát dětí a o zábavu bylo skvěle postaráno.

Banner

Hradec se této akce účastní již dlouhodobě, za čtyři roky se tato událost pod Bílou věží konala již poosmé. Za přispění Českého hokeje je možno přilákat na stadion velké množství dětí, které si mohou poprvé vyzkoušet, jak se jim dovádění na ledové ploše zamlouvá a do budoucna se z nich mohou stát potenciální hokejisté východočeského celku.

Samotná akce odstartovala o půl páté, po registraci se děti mohly rovnou vrhnout na ukázkový trénink. K dispozici jim byla rovněž gymnastická tělocvična, kde si mohly zařádit, či střelnice, kde bylo možno vyzkoušet přesnost vlastní mušky. Od půl šesté pak v ČPP Aréně akce Pojď hrát hokej odstartovala naplno přímo na ledové ploše.

Pro zpestření navštívili událost také hráči A-týmu Mountfieldu HK. Děti měly šanci si s nimi udělat památku ve fotokoutku, který byl otevřen od pěti hodin. Z hokejistů hlavního celku se události zúčastnili Matěj Chalupa, Zdeněk Čáp, Radim Šalda, Aleš Jergl a doplnil je hlavní trenér Tomáš Martinec.

 

 

Patrik Stehno: Je skvělé, jak spolupráce mezi kategoriemi funguje

O událost byl velký zájem, což těší jednoho z organizátorů, hradeckého trenéra Patrika Stehna. „Nově přihlášených dětí do akce Pojď hrát hokej bylo tentokrát 39, celkově jsme jich tu měli asi 70, byli tu rovněž účastníci, kteří přišli už v září a další z našeho kurzu bruslení,“ vypočítává kouč mladé tváře, které se Týdne hokeje pod Bílou věží zúčastnily.

Lodivod mládežnických týmů Mountfieldu byl rovněž rád, že se do akce zapojili i hokejisté A-týmu. „Je to super, když kluci přijdou za malými dětmi a vyfotí se s nimi. Zároveň musím říci, že spolupráce, která je tu teď nastavená mezi mládeží a A-týmem, trenéry a hráči z akademií, se mi moc líbí. Je fajn, že trenérům i hráčům hlavního celku záleží na těchto mladých nadějích i celé akci a jsem moc rád, že také koučové od mládeže si to berou za své. Za to jim patří velký dík,“ je vděčný organizátor akce.

Rovněž pozitivně vnímá i pomoc od dalších hokejistů. „Současně jsem rád za to, že se tu objevují mladí kluci, kteří jsou třeba ještě na střední škole a mají zájem o to s námi na led chodit. Zapojují se do přípravky nebo kurzu bruslení, což je naprostá paráda,“ libuje si hlavní trenér základny Mountfieldu HK.

Je samozřejmě otázka, jak budou děti, které na akci Týden hokeje přišly, pokračovat. „Navázat mohou právě v kurzu bruslení, který probíhá ve čtvrtek a v neděli, a pokud by se jim líbil hokej, tak se jim nabízí i přípravka, která je určena pro ročníky 2013 a mladší. Je to vlastně jakýsi mezičlánek mezi kurzem bruslení a naším týmem, začátek jejich hokejových krůčků a základ pro to, aby se poté zapojily do svých kategorií,“ nastiňuje možnou budoucnost Patrik Stehno.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Hradci Králové najdete zde.

Citáty

php6cbzQI
Jakub Voráček

mistr světa 2010

„Na tréninky se těším. Je během nich sranda a pořád jste v dobré partě kluků."