Týden hokeje v Milevsku

Týden hokeje v Milevsku

V rámci celostátní akce Týden hokeje se 19. září 2018 na milevském zimním stadionu uskutečnila akce „Pojď hrát hokej“.

Banner

Tuto středu se konala na milevském zimním stadionu již počtvrté akce „Pojď hrát hokej“. Akci pořádá HC Milevsko 2010 za pomoci Českého hokeje. Hokejový svaz poskytl propagační materiály, které velmi pomáhají klubu při organizaci akce. Tentokrát nám velmi teplé a slunečné počasí nepřilákalo mnoho dětí s rodiči. Prezentační návštěvy trenéra mládeže ve všech školkách, se kterými klub spolupracuje v Milevsku a v okolí, výlep plakátů, rozdávání letáků a prezentace na akci „Milevské posvícení“, které se konalo 25. srpna 2018, přivedlo na zimní stadion 10 nových dětí.

Asistenti pomohli s napsáním jména na dres, poradili s vyplněním registrace a seznámili rodiče s průběhem a programem akce. Děti projevovaly radost z dárků, které dostaly jako vzpomínku na tuto povedenou akci.

Trenéři se svými svěřenci předvedli rodičům a dětem ukázku tréninkové jednotky. Po ukázce následovala připravená prezentace. V jedné šatně si trenér s dětmi povídal o hokeji, ukazoval hokejovou výstroj a přehrál video. Prezident klubu v druhé šatně rodičům představil historii a přítomnost klubu. Představil hokej jako kolektivní sport, který pomáhá k všestrannému rozvoji dětí. V prezentaci ukázal, kdy a jak začít s hokejem, a také to, jak může klub materiálně pomoci začínajícím hokejistům. Představením výstroje ukázal, že hokej je pro děti bezpečný.

Po prezentacích asistenti pomohli rodičům s oblečením dětí do bruslí, které si nasadily i helmy a rukavice a šly na ledovou plochou, kde na ně čekali trenéři HC Milevsko 2010 a dříve předvádějící se hráči. Děti se formou her seznamovaly s ledem.

Akce byla zakončena společným fotografováním. Z akce byla pořízena reportáž zveřejněná v milevském zpravodaji. Podle ohlasů a vyjádření rodičů, kteří přivedli své ratolesti, byla akce dobře připravena. Poděkování patří všem, kdo se na přípravě a realizaci této akce podíleli.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Milevsku najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."