Týden hokeje v Žamberku

Týden hokeje v Žamberku

První podzimní sobotní odpoledne se v tělocvičně U Žirafy v Žamberku uskutečnila jedna ze suchých variant Týdne hokeje. SK „Divočáci“ Žamberk, oddíl ledního hokeje, ji pořádal již pošesté. I přes to, že bylo deštivé odpoledne, nezavítalo do tělocvičny tolik dětí jako v minulých ročnících.

Banner

Po registraci, při které děti obdržely drobné dárky včetně hokejového dresu národního týmu, se jejich rodiče odebrali do prezentační místnosti, kde byli pomocí instruktážního spotu seznámeni s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu. Trenéři samozřejmě představili i samotný oddíl ledního hokeje SK Žamberk. Pro rodiče i děti byla připravena také ukázka trofejí, které stávající malí „Divočáci“ získali na různých turnajích.

Tělocvična se na chvíli proměnila v „zimní stadion“. Zatímco rodiče absolvovali krátkou prezentaci, pro děti byla připravena v prostorách tělocvičny různá stanoviště, kde si mohly vyzkoušet nejen „práci s hokejkou“. Nechyběli zde ani stávající hráči hokejového klubu, tzv. přípravka, mezi kterou příchozí nováčci lehce zapadli.

I přes malou účast bylo v tělocvičně živo a deštivé odpoledne si všichni užili. Akce byla jako obvykle ukončena společnou fotografií.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Žamberku najdete zde.

Citáty

phpUhStPw
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Je lepší v teplých měsících hrát baseball, tenis nebo lakros, třeba i za deště. Nebo plavání, neorganizovaný fotbal, jízda v terénu na kole. Házeli jsme míče o zeď, mixovali dohromady spousty dalších her. Všichni dobří hráči to tak dělali. Specializace na hokej začala až po 14 letech.“