Týden hokeje ve Světlé nad Sázavou

Týden hokeje ve Světlé nad Sázavou

Ve čtvrtek 24. listopadu 2022 v 16:00 hodin se ve sportovním zařízení Pěšinky uskutečnila v pořadí již desátá náborová akce s názvem Pojď hrát hokej.

Banner

Tradiční akce probíhá pod záštitou Českého hokeje v rámci celorepublikového projektu „Týden hokeje“ a tentokrát přilákala v doprovodu rodičů do Pěšinek 21 kluků a holek! Po nutné registraci se děti rozcvičily a protáhly v naší klubové tělocvičně. Během toho rodiče zhlédli krátkou prezentaci o projektu Týden hokeje a o podpoře hokejové mládeže jak ze strany hokejového svazu, tak ze strany našeho klubu.

Po společné rozcvičce pomohli trenéři s rodiči dětem do bruslí a hokejové výstroje, ve které se vyrazilo na ledovou plochu vstříc sportovním zážitkům. Během půlhodinky na ledě děti absolvovaly nespočet zábavných her, při nichž si nenucenou formou mohly osvojit bruslařské techniky a hokejové dovednosti. Souběžně na druhé straně ledové plochy probíhal ukázkový trénink nejmladší přípravky HC Světlá nad Sázavou. Návštěvníci akce tak mohli zhlédnout ukázku bruslařských dovedností, kontroly kotouče a simultánní utkání už trochu zkušenějších hokejistů a hokejistek.

Po společné fotografii všech dětí s naším trenérským týmem byl program na ledě ukončen. Na závěr si mohli zájemci okouknout a osahat zázemí našeho stadionu. Všem účastníkům děkujeme a těšíme se, že se s nimi budeme při hokejových aktivitách v Pěšinkách pravidelně potkávat.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Světlé nad Sázavou najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“