Týden hokeje v Telči

Týden hokeje v Telči

Na zimním stadionu v Telči se dne 25. ledna 2018 od 17.00 konala v rámci projektu Pojď hrát hokej již potřetí akce Týden hokeje. Akci pořádal oddíl ledního hokeje telčského sportovního klubu SK Telč, z.s.

Banner

Na akci přišel opět velký počet nových zájemců o tento sport – 33 nových dětí. Navíc dorazily čtyři děti, které byly zaregistrovány již při minulých akcích. Na ledě tak bylo 37 malých hokejistů. Po zaregistrování dětí rodiči, dostalo každé dítě drobné dárky – reprezentační dres, odznáček akce, samolepky a hokejové kartičky. Některým dětem rodiče napsali na záda dresů do připravených okének jména.

Po krátké prezentaci ledního hokeje, jeho přínosu pro děti a podpory tohoto sportu, vyrazili malí „reprezentanti“ do akce. Nejprve je čekala „suchá příprava“, kdy si mohli vyzkoušet dovednostní činnosti mimo ledovou plochu a rozcvičení před výkonem na ledě. Po zhruba tři čtvrtě hodině se děti přesunuly do prostoru přezouvání do bruslí a od 18.00 mohlo 37 malých reprezentantů vyrazit na led.

Na ledě na ně čekalo spoustu zábavy. Ty nejmenší děti získávaly první zkušenosti s ledem za pomoci hrazdiček, kterých se přidržovaly. Pro zdatnější bruslaře byly připraveny různé překážkové dráhy s plněním lehkých úkolů. Ještě zdatnější malí hokejisté si na ně mohli zastřílet a dát své první góly. S některými zkušený moderátor udělal i první interview. Po asi hodinovém programu se děti společně vyfotily a společným zvoláním „Pojď hrát hokej“ odešly nové zážitky vstřebat do tepla svých domovů.

Všem dětem a rodičům patří poděkování za účast na této akci. Velké poděkování patří i všem, kdo se podíleli na přípravě této akce.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Telči najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“