Týden hokeje v Přerově

Týden hokeje v Přerově

Akce Týden hokeje pořádaný v rámci projektu Pojď hrát hokej měl skvělé výsledky, proto dostal zelenou i pro sezonu letošní. Ve čtvrtek 21. září zavítal také do přerovské MEO Arény, kam si našly cestu více než tři desítky dětí.

Banner

Akce začala v 15:30, kdy proběhla prezentace účastníků. Rodiče vyplnili přihlašovací formuláře a společně s dětmi odešli do šaten, kde si malé sportovce už převzal tým trenérů HC ZUBR Přerov.

Program na ledové ploše odstartoval ukázkovým tréninkem hráčů 2. a 3. třídy. Pak už na led vyjeli účastníci akce Týden hokeje. Ti byli rozděleni do několika skupin a vyzkoušeli si jak bruslení, tak i práci s holí, vedení kotouče či střelbu na bránu. Velký zájem byl také o hry s míčky.

U jednotlivých stanovišť jim asistovali vzácní hosté - přerovští odchovanci Jakub Ferenc, Martin Zaťovič, Jakub Herman a David Šťastný, kteří nyní hrají v Tipsport extralize a nechyběl také současný kapitán prvoligových Zubrů Tomáš Sýkora. „Jsem moc rád, že kluci mezi nás přišli. Chtěl bych jim za to moc poděkovat. Jejich účast celou akci zpestřila," řekl Vladimír Kočara, sportovní manažer mládeže HC ZUBR Přerov.

Na tabuli v MEO Aréně po celou dobu akce běžela informační videa přerovského klubu. Rodiče se tak o hokeji dozvěděli všechny podstatné informace.

Malé děti byly na závěr odměněny drobnými dárky, které pro ně Zubři připravili. Akce Pojď hrát hokej znovu v Přerově dopadla na výbornou. "Bylo to opravdu perfektní. Přišla spousta dětí a já věřím, že to u nich touto akcí neskončí. Všechny děti rádi uvidíme na trénincích naší přípravky a přivítáme je mezi námi," zhodnotil průběh Vladimír Kočara.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Přerově najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "