Týden hokeje v Písku

Týden hokeje v Písku

Kolem čtyřicítky dětí si nenechalo ve středu 20. září ujít akci Týden hokeje, kterou spolupořádal Český svaz ledního hokeje s klubem IHC Písek v rámci projektu Pojď hrát hokej. Na ledové ploše píseckého stadionu se účastníci akce mohli vyřádit pod dohledem trenérů a hráčů IHC Písek. Na své si přišli všichni - úplní začátečníci mohli zdokonalovat první krůčky na bruslích, zdatnější bruslaři pak při zábavných hrách procvičovali například koordinaci.

Banner

Před zahájením akce dostali rodiče stručné a důležité informace o možnostech přihlásit děti na hokej. Dověděli se, že současný hokej boří mýty a není vůbec drahým sportem. Písecký klub pro velký hokej vychoval například vítěze Stanley Cupu Stanislava Neckáře, elitní reprezentanty Jakuba Kováře a Jana Kováře a další slavná jména jako Jan Němeček, Daniel Přibyl, Tomáš Nouza, Jan Rutta, Miroslav Indrák, Roman Vráblík a další. „Pro začátek s hokejem je ideální věk mezi čtyřmi a osmi lety.

Na první lekce stačí dětem brusle, jakákoliv helma a rukavice," řekl rodičům sekretář klubu Jan Kudrna.

Kurzy pro nejmenší pořádají v Písku každou středu od 16 do 17 hodin a každou neděli od 17 do 18 hodin. Klub umožňuje a nabízí zapůjčení výstroje na dva roky za mírný poplatek, což představuje ideální možnost hokej vyzkoušet bez obav nákupu vlastní výstroje. Členský příspěvek je pak 1500 korun na rok. Jak připomněl Jan Kudrna, trenéři se o děti starají deset měsíců v roce. Hokej není jen bruslení ve výstroji. Při pestrých trénincích se trenéři zaměřují i na fotbal, běh, obratnost, gymnastiku, basketbal nebo florbal. Lední hokej je prostě zábavnější, než očekáváte! Navíc je díky neustále se zdokonalující výstroji i daleko bezpečnější, v dětských kategoriích navíc i bezkontaktní sport.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Písku najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."