Týden hokeje ve Vlašimi

Týden hokeje ve Vlašimi

HC Rytíři Vlašim ve spolupráci s Českým hokejem uskutečnili nábor malých hokejistů ve věku 4-8 let. Ten proběhl v pondělí 21. ledna 2018 na ZS ve Vlašimi a byl součástí akce ČH„Týden hokeje“. Jednalo se již o pátý nábor organizovaný svazem v rámci projektu „Pojď hrát hokej“, který se ve Vlašimi konal. Na vlašimský zimní stadion si přišlo vyzkoušet hokej 16 nových dětí.

Banner

Po přivítání, předání dárků a reprezentačních dresů vyplnili rodiče formuláře pro svaz a následně s dětmi odešli do kabin, aby se noví hokejisté převlékli. Poté už je čekala ledová plocha, kde si děti převzali trenéři mládeže Rytířů. Ti malým hokejistům ukázali, jak tréninky probíhají, děti si vyzkoušely základy bruslení, kdy bruslily s pomocnými hrazdičkami a ty které zvládly, mohly bruslit i bez ní, k dispozici byly hry s tenisáky, s mantinely na minihokej, překračování hokejek, honičky, apod.

Během celého tréninku byli na ledě přítomni i hráči 1. a 2. třídy, kteří už minimálně rok trénují a v jedné třetině předváděli ukázku svého tréninku. Rodiče i děti se tak mohli podívat, jaké pokroky hokejisté postupem času udělají a co vše na bruslích zvládnou.

Když tréninková jednotka skončila, všichni se odebrali opět do šaten, kam přišel šéftrenér vlašimské mládeže Karel Křížek a řekl rodičům další potřebné informace a rodiče se mohli na cokoliv zeptat.

Na lednovou akci přišlo méně dětí, než na zářijový nábor, ale leden je většinou slabší oproti září. Na druhou stranu věříme, že si všichni připravený program velmi užili a těšíme se na setkání s nimi na dalších trénincích.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Vlašimi a najdete zde.

Citáty

phps86y94
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Být gólmanem je z 90 % o hlavě. Pokud se zaseknete ve svých vlastních myšlenkách, nebudete mít soustředění potřebné do zápasu a k úspěchu. Když jste ještě malí, nikdo vám tohle neřekne. Nejlepší způsob, jak získat správné rozpoložení, je začít se hokejem bavit. Zbytek přijde samo.“