Týden hokeje v Ústí nad Labem

Týden hokeje v Ústí nad Labem

V úterý 24. 9. 2019 se na ústeckém zimním stadionu konala opět akce „Pojď hrát hokej“. Tuto náborovou akci zaštiťuje Český hokej v rámci projektu „Týden hokeje“, který se tento týden koná po celé České republice. V Ústí nad Labem se na ledě sešlo 11 malých účastníků a vyzkoušeli si první krůčky na bruslích.

Banner

Po úvodním seznámení a vyplnění registračního formuláře Pojď hrát hokej, čekal děti a rodiče rozdílný program. Rodiče měli na programu prezentaci s trenéry týkající se ledního hokeje, kde se dozvěděli veškeré potřebné informace pro začínající hokejisty a mohli se případně na cokoliv zeptat. Děti se odebraly s trenéry na „rozcvičku“, kde si vyzkoušely střelbu na branku, soutěže, závody a další hry.

Po absolvování tohoto programu se děti s pomocí rodičů připravily na hlavní část programu na ledě. Děti byly rozdělené podle dovedností, jelikož někteří byli na bruslích úplně poprvé a začínali ještě s hrazdičkou kvůli stabilitě. Naopak plno dětí už zvládlo bruslit velmi dobře. Na ledě si postupně vyzkoušely základy bruslení, projíždění slalomu nebo střelbu na branku. Vše probíhalo zábavnou formou a děti byly vtaženy do děje tréninku. V jedné třetině hřiště se také konal ukázkový trénink minihokeje. Zde byly k vidění hokejové dovednosti hráčů ze 4. třídy, kteří se už hokeji věnují delší dobu. Na závěr tréninku proběhla fotografie všech účastníků společně s trenéry.

Akci zhodnotil šéftrenér Lukáš Místecký: „Myslím si, že se nám akce znovu vydařila. Vše proběhlo hladce, bez problému a hlavně jsme rádi, že rodiče s dětmi dorazili a měli zájem si vyzkoušet lední hokej. Na dětech bylo vidět, že je to na ledě baví a to je asi to nejdůležitější. Věřím, že plno z nich přijde na tréninky hokejové základny a budou s hokejem pokračovat“.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Ústí nad Labem najdete zde.

Citáty

php1buHKv
Wayne Gretzky

Nejlepší hráč historie NHL

„Dobrý hráč je tam, kde je puk. Vynikající hráč je tam, kde puk bude. Tomu se naučí ve hře.“