Týden hokeje v Žamberku

Týden hokeje v Žamberku

Dne 22. 9. 2017 se v 17:00 v žamberecké tělocvičně U Žirafy uskutečnila jedna ze suchých variant Týdne hokeje. Původně naplánovaná akce na zimní stadion v Žamberku musela být z důvodu deště přesunuta pod střechu.

Banner

Hokejového náboru se zúčastnilo celkem 22 dětí. Po registraci, při které děti obdržely drobné dárky včetně hokejového dresu národního týmu, se rodiče odebrali do prezenční místnosti, kde byli pomocí instruktážního spotu seznámeni s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu. Také byl samozřejmě představen SK Žamberk, oddíl ledního hokeje.

Rodiče a následně i děti si prohlédli nutnou hokejovou výzbroj. Zatímco rodiče absolvovali tuto krátkou prezentaci, děti si za pomocí asistentek nalepily na zapůjčené přilby jmenovky a odebraly se do tělocvičny, kde pro ně byla připravena tři stanoviště. Vyzkoušely si nejen střelbu na bránu, ale i mezi sebou „suchou verzi“ ledního hokeje. Nechyběla ani ukázka suchého tréninku, kterou dostali za úkol mladší žáci a přípravka. Pro nováčky byla připravena i ukázka trofejí, které stávající malí Divočáci získali na různých turnajích.

Akce byla ukončena společnou fotografií a z usměvavých tváří malých návštěvníků bylo znát, že se jim malé hokejové odpoledne líbilo.

Kompletní fotogalerii z týdne hokeje v Žamberku najdete zde.

Citáty

phpzDiBkV
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Hokej je krásný týmový sport, ve kterém je možné prožít plno skvělých momentů.“