Týden hokeje ve Varnsdorfu

Týden hokeje ve Varnsdorfu

Dne 22. 1. 2020 se ve spolupráci s Českým hokejem konala na zimním stadionu Varnsdorf náborová akce Pojď hrát hokej.

Banner

Od 17 hodin probíhala registrace, na které se zapsalo 8 dívek a 24 chlapců. Všichni obdrželi dres, náramek a odznak s národním motivem, omalovánky a drobnou sladkost. Po vyplnění formuláře si účastníci podepsali dres. Kdo potřeboval, mohl si zapůjčil brusle, helmu, rukavice a hokejku. Děti si vše uložily v šatně a šlo se s trenérem na rozcvičku.

Zatímco se děti zahřívaly a připravovaly na led, byla pro rodiče připravena prezentace projektu Pojď hrát hokej a představení klubu. Tohoto úkolu se zhostili předseda klubu Zdeněk Damašek a Kateřina Chaloupecká.

V 18 hodin se děti začaly bavit na ledě. Naše nové naděje se začaly seznamovat s ledem, naučily se samostatně vstát a pak už se rozdělily do 4 skupin a skupinky pro úplné začátečníky. Všechny děti prošly stanoviště 1, kde překonaly nízké překážky. Na druhém stanovišti absolvovaly hru s míčky, kde je sbíraly a snažily se je vhodit do bedny, se kterou ujížděl hráč přípravky. Na třetím stanovišti byl připraven slalom kolem pneumatik, na čtvrtém se podjížděly platové branky a na pátém se děti učily zábavnou formou zvedat nejen sebe, ale i předměty, aby se následně pokusily dostat k cíli.

Děti, které stály na bruslích poprvé, se za pomocí trenérů a jejich pomocníků učily stát, chodit, zvedat se, nebo jezdily na pneumatice. Ke konci trenéři ukázali dětem, jak se při tréninku dokáží i bavit.

Po společném focení se všichni rozešli k rodičům. Věříme, že se děti bavily a přijdou brzy zase na led. Děkujeme všem rodičům i jejich šikovným dětem za účast. Byli jste báječní!

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Varnsdorfu najdete zde.

Citáty

php6ZfkAi
Jakub Voráček

útočník Philadelphie Flyers

„Když jsem byl malý, hrával jsem i tenis a fotbal. To je podle mého strašně důležité, aby, když je dítě ještě ve vývoji, dělalo co nejvíce sportů. Dnes mají děti bohužel jiné zájmy. Je to pak vidět na jejich obratnosti a talentu."