Týden hokeje v Litvínově

Týden hokeje v Litvínově

Dne 22. 1. 2020, v čase 16:30 – 18:30, proběhla na zimním stadionu v Litvínově náborová akce pořádaná HC Litvínov ve spolupráci s Českým hokejem. V Litvínově se akce Pojď hrát hokej představila podruhé a je tak další náborovou akcí vedle Měsíce hokeje v Litvínově. Náborové akce se zúčastnilo 22 nových malých zájemců o lední hokej, které rodiče přivedli na Zimní stadion Ivana Hlinky poprvé.

Banner

Náborová akce postupovala dle zaslaných metodických pokynů s přihlédnutím k místním podmínkám a prověřeným zvyklostem. Proběhla autogramiáda hráčů extraligového A družstva, jejich zapojení do tréninku na ledě, zapojení hráčů juniorky, kteří provedli rodiče s malými adepty po zimním stadionu, pomohli jim s prvním oblékáními do hokejové výstroje a pomohli i s prvními kroky na ledě.

Rodiče s dětmi čekala registrace a předání dárků od Českého hokeje – náramek a dres. Aby se děti během registrace nenudily, mohly si nechat podepsat kartičky hráčů A týmu Verva Litvínov nebo vymalovat omalovánky zaslané v rámci projektu Pojď hrát hokej. Po úvodní registraci následovala prezentace, kde byl představen lední hokej jako ten správný sport, rodičům pak byly vysvětleny výhody, možnosti a podmínky pro jejich působení v rámci Českého hokeje a v našem klubu.

Cestou do kabiny všechny doprovodili hráči juniorky, aby nováčkové nebloudili v útrobách zimního stadionu. Nováčkové před vstupem do kabiny vyfasovali hokejové sety, helmy a brusle. S převlékáním v šatně jim pomohla další skupina juniorů.

Po převléknutí do hokejové výstroje se děti přesunuly k ledu, kde proběhla samotná akce Pojď hrát hokej na ledě. V jedné třetině ledové plochy probíhala ukázková tréninková jednotka hráčů 2. hokejové třídy (18 kluků ročník 2012). Ve druhé třetině již zkoušeli malí kluci „kruhový trénink“, kde si vyzkoušeli různá stanoviště podle manuálu Pojď hrát hokej a uprostřed ledové plochy zkoušeli své první kroky na ledě úplní nováčkové pod dohledem trenérů mládežnických družstev a hráčů litvínovské juniorky, kteří jim v jejich nelehké práci pomáhali. Do ukázkové hodiny se úspěšně zapojili i hráči A týmu a v hledišti vše pozorně sledovali i slavní litvínovští odchovanci Robert Reichel a Jiří Šlégr. Po celou dobu klukům na ledě pomáhal při tréninku i maskot litvínovského hokeje, dětmi oblíbený Vervák.

Na konci tréninku byla provedena společná fotografie pro propagační a dokumentační potřeby. Někteří kluci zažili své první bonbonobraní, kdy Vervák rozhodí klukům bonbony po ledě. V kabině pak na všechny budoucí hokejisty čekaly marmeládové koblihy.

Všichni rodiče odešli s veškerými informacemi k tréninkům hokejové základny a možnostem začít hrát lední hokej v našem klubu. S informacemi, že hokej v samém začátku patří mezi levnější sporty (díky zapůjčení výstroje a osvobození od příspěvků až do 3. třídy). Kluci pak odcházeli nadšení z prvního hokejového tréninku.

Druhou společnou akci Pojď hrát hokej hodnotíme opět pozitivně a jsme spokojeni se zapojením do této akce. Ze strany klubu se do akce zapojilo 10 trenérů na ledě, kterým pomáhalo 9 juniorů a 5 hráčů A týmu, a také 7 členů HC, kteří měli na starost registraci, prezentaci a výdej výstroje a kontrolu průběhu akce. Dále se do akce zapojilo marketingové oddělení HC Verva, které z akce připravilo foto a video výstupy.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Litvínově najdete zde.

Citáty

phpX5GKoE
Martin Ručinský

Trojnásobný mistr světa

„Hráč musí hokej milovat, mít zápal a bavit se tím. Ať mladý hokejista dělá i jiné sporty, já jsem hrál aktivně vedle hokeje fotbal a tenis.“