Týden hokeje v Roudnici nad Labem

Týden hokeje v Roudnici nad Labem

V rámci dalšího pokračování projektu ČH „Týden hokeje“, se opět i náš oddíl HC Roudnice nad Labem s velkou radostí a zájmem zapojil do této významné náborové akce. Díky masové reklamní kampani ve všech možných prostředcích je tato akce velkým pomocníkem v náborové činnosti našeho oddílu.

Banner

Opět jsme hlavní činnost našeho organizačního týmu zacílili na všechny mateřské školky a první třídy základních škol ve městě a celé spadové oblasti. Do všech těchto zařízení jsme vyslali naše trenéry, aby dětem něco řekli o této akci a pozvali je mezi nás. Hlavním lákadlem je vždy dres národního týmu, letos ve dvou barevných provedeních, což se setkalo s velkým ohlasem. Jako další prezentační kanály jsme zvolili webové stránky klubu, FB profil, výlepové plochy města a městský rozhlas. 

Samotná akce probíhá již podle zaběhnutého programu a s výborně fungujícím týmem trenérů a pomocníků. Prezentaci jsme nechali pouze pro rodiče a děti se odebraly s trenérským týmem na novou hokejovou střelnici, kde si každý mohl vyzkoušet vstřelit svůj první gól. Součástí tohoto doprovodného programu byla zábavná rozcvička. Po skončení prezentace se děti přesunuly do kabin na převlékání. Kdo neměl potřebné vybavení, bylo mu vše zapůjčeno z bohatých skladových zásob. Komu bylo potřeba s oblečením dopomoci, byli v kabinách k dispozici asistenti z mládežnických kategorií. 

Na ledovou plochu se celá skupina přesunula s trenérským týmem HC a pomocníky v dresech HC. Plochu jsme opět rozdělili na tři třetiny. V jedné třetině probíhala ukázka dovedností  dětí z 2. třídy, kdy nové děti viděly, co se lze naučit v našem oddíle. V prostřední části byly děti s hrazdičkami, které jsme se snažili naučit základy pohybu po ledě. Ve třetí části byly děti, které již bruslit uměly a ty dělaly s trenéry různé hry a zábavné soutěže. 

V ostatních dvou třetinách byly děti rozděleny podle schopností a samostatnosti. Nejvíce nás překvapilo, že na konci akce již nikdo nepotřeboval hrazdičku a všechny děti bruslily samostatně. Skupinové focení jsme tentokrát udělali zhruba v polovině akce. Důvodem byla zkušenost z minulých akcí, kdy ne všechny dětí vydrží na ledě celou akci.

Podle nás se akce povedla na výbornou a hlavním měřítkem úspěchu je to, že již rovnou po akci nafasovalo 9 dětí kompletní výstroj a rovnou se zapsaly do naší hokejové školy bruslení. A další děti svou účast přislíbily.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Roudnici nad Labem najdete zde.

Citáty

phpgGssPL
Tomáš Hertl

útočník San Jose Sharks

„Škola je každopádně hodně důležitá, protože nikdy nevíte, co se vám v hokeji může stát. "