Týden hokeje v HC Pilsen Wolves

Týden hokeje v HC Pilsen Wolves

Píše se úterní odpoledne 22. 11. 2022. Není však úterý jako úterý. Zimní stadion ICE ARENA v Plzni na Košutce se chystá na akci Pojď hrát hokej. Všichni, kdo mají ruce a nohy, pracují na přípravě. Vylepují plakáty, velké plachty a hlavně plno organizačních šipek, aby se nikdo neztratil a na stadionu vše našel. I když byl začátek akce až v 15:45, již po 15. hodině se začaly otevírat dveře, kterými přicházeli malí, možná budoucí vlčáčci.

Banner

Vše bylo připraveno a mohlo se začít. Na začátku všechny účastníky čekala registrace. Nebyla to však registrace, jak ji známe, ale byla koncipována moderně – online. Rodiče měli tedy možnost zaregistrovat své dítě pomocí QR kódu nebo na odkazu v noteboocích, které byly připraveny na stole. Vzhledem k tomu, že ne každý rodič si byl jistý v kramflecích s online registrací, náš personál vždy ochotně pomohl s jakýmkoliv problémem. V tom okamžiku, kdy rodič ukázal potvrzenou registraci, přišlo to nejlepší. Každé dítě obdrželo dárečky, kterými byla láhev CCM s logem akce, plakát národního hokejového týmu a brožurku o hokeji. Každému dítěti byl navíc zapůjčen dres s logem akce a také logem našeho klubu, a na helmu byla nalepena samolepka se jménem. Registrace proběhla vcelku rychle a mohlo se přejít na další část, kterou byla prezentace pro rodiče a ukázka suché přípravy pro děti.

V prostoru restaurace stadionu na rodiče čekal náš známý vlk Lukáš Pravda. Jako každý rok ochotně rodičům vysvětlil vše, co je třeba vědět o dětském hokeji, od představení samotného sportu, přes vybavení hokejisty a možnostech půjčení první výstroje, až po systém fungování klubu Pilsen Wolves.

Suchou přípravou míníme trénink v tělocvičně, který si vzali na starost naši trenéři Zdeněk a Ondřej Kuchařovi. Pod jejich vedením si děti vyzkoušely mnoho zajímavých a zábavných her, jako například Zem je láva, Madagascar, Spící obr a jiné. Děti z tělocvičny odcházely vysmáté, udýchané a spokojené. A to je to, o co nám jde.

Poté nastal čas připravit děti na trénink na ledě. Po náročném oblékání do výstrojí a zimního oblečení se všichni přesunuli k ledu, kde se setkali s prvním schodem. S tím jim samozřejmě pomohli naši trenéři. Některé děti byly ihned schopny se sklouznout a některým se slabý nůž brusle zpočátku vůbec nelíbil. Těm se samozřejmě podala pomocná hrazdička, a všechny děti se tak zvládly na ledě pohybovat. Bylo veselo, rodiče svým ratolestem mohutně fandili na tribuně a právem na ně byli hrdí. Maskot klubu vlk Chlup rozdával dětem placáky a plnil s nimi všechny úkoly. Pro ty nejmenší byla připravena hra s kostkami; jejich skládání, stavba věže a velkého hradu. Najednou se zapomnělo i na hrazdičky a v zápalu hry bruslili všichni. Ti, co již bruslení trochu ovládají, měli míčovou bitvu, za šikovnost dostali odměnu a byli povozeni na hokejové bráně. V poslední části ledu byli již „velcí hokejisté“, kteří trénovali s pukem a zahráli si i malý hokejový zápas. I po konci tréninku na ledě děti odcházely s úsměvy na tvářích.

Akce je pořádána pod záštitou Českého hokeje a v režii mládežnického hokejového oddílu Pilsen Wolves. Celá akce mohla proběhnout pouze za účasti mnoha dobrovolníků a organizátorů z řad činovníků klubu Pilsen Wolves, kterým byly odměnou pouze rozzářené tváře a široké úsměvy dětí a spokojených rodičů. Za tento počin pro záchranu Českého hokeje jim patří velké díky.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Pilsen Wolves najdete zde.

Citáty

phpdUpOGd
Henrik Lundqvist

brankář New York Rangers a olympijský vítěz

„Pokud náhodou zaškobrtneš a spadneš na zpátky na zem, nezalekni se toho. Jen se ujisti, že se dokážeš znovu postavit."