Týden hokeje ve Zlíně

Týden hokeje ve Zlíně

Poslední lednovou sobotu se ve Zlíně konala oblíbená hokejová akce pro děti s názvem Pojď hrát hokej. Sobotní hokejové dopoledne na PSG aréně bylo vyvrcholením Týdne hokeje. Celou akci na PSG aréně uspořádal Český hokej ve spolupráci s hokejovým klubem PSG Berani Zlín.

Banner

Týden hokeje je série sportovních akcí pro děti ve věku 4 –8 let a jejich rodiče. Jedná se o akce, při nichž mají děti unikátní příležitost seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti je připraven zábavný program na ledě i mimo něj, rodiče mají možnost dozvědět se, jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický i osobnostní rozvoj dítěte.

Posláním Týdne hokeje není jen přivedení nových talentů k lednímu hokeji, ale hlavně navázání nových přátelství, zábava, smích a nové zážitky. Za účast na akci Pojď hrát hokeje děti také obdržely malý dárek od Českého hokeje v podobě červených a bílých dresů s logem lva na hrudi. Mimo to na všechny účastníky akce, které klub zaregistruje do Českého svazu ledního hokeje z. s., čeká poukaz v hodnotě 1500 Kč na nákup hokejové výstroje.

O Pojď hrát hokej je ve Zlíně dlouhodobě velký zájem. Tentokrát se akce zúčastnilo téměř 80 dětí za doprovodu jejich rodičů. Pro děti byly připraveny zábavné aktivity na ledě za dohledu zkušených trenérů i hokejistů z řad mládeže. Pro rodiče vedení klubu připravilo hokejovou prezentaci, během níž se rodiče mohli seznámit s tím, co znamená mít doma malého hokejistu a co všechno se děti díky hokeji mohou naučit.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje ve Zlíně a najdete zde.

Citáty

phphqstv0
Jiří Šlégr

Olympijský vítěz a držitel Stanley Cupu

„Až do osmé třídy by mělo být jedno, jestli dítě hraje v obraně nebo útoku. Měl by si vyzkoušet všechno. I útočník musí umět bránit, stejně jako obránce útočit.“