Týden hokeje v Mostě

Týden hokeje v Mostě

Dne 21. 1. 2020, v čase 17.00 až 19.00, proběhla na zimním stadióně A-BENET Aréna v Mostě náborová akce pořádaná hokejovým klubem MOSTEČTÍ LVI ve spolupráci s Českým hokejem. Náborové akce se zúčastnilo 35 malých zájemců o lední hokej (29 chlapců a 6 dívek).

Banner

Náborová akce postupovala dle zaslaných metodických pokynů. Rodiče s dětmi čekala registrace (vyplnění přihlášek), převléknutí v šatně, prezentace ledního hokeje, program na ledě a ukázkový trénink na suchu v rozcvičovně.

Většina rodičů přicházela již před pátou hodinou, takže prezentace ledního hokeje v šatně následovala dle harmonogramu. Po převléknutí a zkoušení výstroje přešly děti k ledu, kde následovala ukázka minihokeje hráčů 1. třídy ročníku 2013. Hřiště bylo rozděleno na různorodá stanoviště, kde děti zkoušely nové dovednosti.

Na konci tréninku byla provedena společná fotografie a po převléknutí v šatně byla prezentována ukázka tréninku na suchu s oddílovým kondičním trenérem v rozcvičovně. Všichni rodiče odešli s veškerými informacemi k tréninkům hokejové základny a možnostem začít hrát lední hokej v našem klubu.

S celkovou akcí jsme spokojeni. Doufáme, že noví adepti hokeje přijdou na příští trénink hokejové základny a zapojí se do tréninků na ledě. Celkově se ze strany klubu zapojilo do akce 8 trenérů na ledě, 2 hráči juniorů, hokejový lvíček – Maskot, 4 lidé na registraci a prezentaci ledního hokeje, 3 hráči z mužstva 5. třídy na výpomoc při oblékání do výstroje a 8 hráčů pomáhalo s tréninkem na suchu. Dále byli přítomni jeden kondiční trenér a deset hráčů ročníku 2013, kteří sehráli modelové utkání v minihokeji.

Kompletní fotogalerii z Týdne hokeje v Mostě najdete zde.

Citáty

php61cYMg
Marek Židlický

mistr světa 2005

„Když jsem byl malý, chtěl jsem hrát všechno. Nebyly počítače a ani příliš jiné zábavy. Navíc pro mne, jako obyčejného kluka, to byla velká výzva.“